Στην αντεπίθεση ο καρδιοχειρουργός που του «χρεώνουν» 15 θανάτους παιδιών – «Είναι θέμα εκδίκησης»

Στην αντεπίθεση ο καρδιοχειρουργός που του «χρεώνουν» 15 θανάτους παιδιών – «Είναι θέμα εκδίκησης»

Μιλώντας στο Mega επισημαίνει ότι ο ίδιος χειρουργούσε αφιλοκερδώς, με αποτέλεσαμ ένας συνάδελφός του να παραιτηθεί - «Έχω χαλάσει την πιάτσα» τονίζει

Στο «μικροσκόπιο» των διωκτικών και δικαστικών αρχών της χώρας βρίσκται μια υπόθεση μεγάλου αριθμού θανάτων παιδιών σε καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» συνδέονται με έναν παιδοκαρδιοχειρουργό, για τον οποίο έγινε έγγραφη καταγγελία το 2021 από γονείς.

Στην καταγγελία γίνεται λόγος για 15 θανάτους, σε τουλάχιστον μία παιδοχειρουργική κλινική. Ο ίδιος μιλώντας στο Mega, αρνείται τα όσα του αποδίδονται: «Πρώτον δεν έχω 15 περιστατικά, που πέθαναν. Έχω χειρουργήσει 1.000 περιστατικά. Δεν υπάρχει καμιά επίσημη καταγγελία. Τίποτα. Ο εισαγγελέας είναι εδώ, μπορούν να ρωτήσουν. Χειρουργώ δύσκολα, περίπλοκα περιστατικά. Υπάρχει μια θνητότητα. Δεν μπορούμε να πούμε, ότι είναι μηδέν, κυμαίνεται μεταξύ 1,7% και 2,3%. Έχω μια τράπεζα δεδομένων. Μπορώ να τα βγάλω αναλυτικά και να τους τα δώσω. Δεν έχω 15 θανάτους» λέει.

Σε ερώτηση για το αν έστω σε ανθρώπινο επίπεδο κάποιος γονιός «διαμαρτυρήθηκε» ή τον κατηγόρησε, ο γιατρός απαντά αρνητικά και αποδίδει τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε λόγους εκδίκησης: «Τίποτα, τίποτα. Όταν τα παράτησα κι έφυγα και πήρα την σύνταξή μου από την Γενεύη, έκλεισα το ελβετικό ίδρυμα και άνοιξα το ελληνικό ίδρυμα. Κι όλοι οι δωρητές -υπάρχει διαφάνεια- μπορούμε να ανοίξουμε όλους τους λογαριασμούς. Κι αν θέλετε, μπορώ να τα στείλω στον Εισαγγελέα να κάνει την έρευνα να δούνε. Να δούνε αν υπάρχουν πληρωμές στην ιατρική ομάδα, προς τον... (σ.σ. λέει το όνομα του)».

«Όλα είναι ξεκάθαρα. Εγώ δεν τρομάζω. Τρομάζω μόνο από τον Θεό. Ήταν ένας συνάδελφος, πρώην διευθυντής. Τα παράτησε, έφυγε. Νομίζω ότι είναι αυτή η έχθρα, αυτού του συναδέλφου. Και μετά ξεκίνησαν από το 2019-2020 αυτές οι ανώνυμες επιστολές-καταγγελίες, χωρίς όνομα και χωρίς υπογραφή. Είναι θέμα εκδίκησης. Αυτός ο χειρουργός ήταν ο μοναδικός παιδοκαρδιοχειρουργός. Έρχεται κάποιος με παγκόσμια φήμη. Προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά. Δεν ζητάει τις αμοιβές, που ζητάει αυτός, πληρώνει και μετά για να χειρουργήσει αφιλοκερδώς. Αυτό είναι. Έχω χαλάσει την πιάτσα. Είναι απλά τα πράγματα» δηλώνει ο καρδιοχειρουργός.