Τι απαντά το «Αγία Σοφία» για την θνησιμότητα παιδιών που χειρούργησε ο καταγγελλόμενος παιδοκαρδιοχειρουγός

Τι απαντά το «Αγία Σοφία» για την θνησιμότητα παιδιών που χειρούργησε ο καταγγελλόμενος παιδοκαρδιοχειρουγός

Έγγραφο της Α΄ ΥΠΕ Αττικής αποκαλύπτει πόσα παιδιά χειρούργησε στο νοσοκομείο την τριετία 2018-2021 και πόσα απεβίωσαν

Απαντήσεις σχετικά με το ποσοστό θνητότητας σε παιδιά που χειρούργησε στο νοσοκομείο ο παιδοκαρδιοχειρουργός που καταγγέλλεται για 15 θανάτους παιδιών, δίνονται από την διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Όπως λένε οι γιατροί, πολύ σημαντικό σε αυτή την υπόθεση είναι να βλέπει ο κόσμος, ποια είναι η στατιστική των κλινικών και των ιατρών, προκειμένου να διαπιστώνεται αν είναι πάνω από το όριο του 3%-4% που είναι και το ποσοστό θνησιμότητας για τα παιδιά που υφίστανται καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις. Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε στο Mega, ότι φαίνεται να υπάρχει αλληλογραφία, που εντάσσεται στην δικογραφία. Πρόκειται για ένα έγγραφο που έχει σταλεί από τις 29/5/2023 από το Γραφείο της Α΄ ΥΠΕ Αττικής προς το Υπουργείο Υγείας, αλλά και σε άλλες Υπηρεσίες του Δημοσίου κι αναφέρει:

«Ως προς το αντικείμενο του θέματος, αναφορικά με λειτουργία Καρδιοχειρουργικού Τμήματος ΓΝΠ "Η Αγία Σοφία" και ειδικότερα για τη συμμετοχή του Καρδιοχειρουργού, στο εν λόγω νοσοκομείο, αναφέρουμε ακολούθως: Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας, από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Απρίλιο του 2021 (συγκεκριμένα την 05.05.2021) υποβλήθηκαν σε χειρουργική αντιμετώπιση από τον … και τους καρδιοχειρουργούς του κέντρου (30) παιδιά, με σύμπλοκες καρδιοπάθειες, είτε για χειρουργική διόρθωση παλαιότερα με εμφάνιση μετεγχειρητικών προβλημάτων, τα οποία απαιτούσαν εκ νέου χειρουργική επέμβαση.

Εκ των ανωτέρω περιστατικών παρατηρήθηκαν (4) θάνατοι στη χειρουργική και άμεση χειρουργική περίοδο. Ένας ασθενής κατέληξε στο χειρουργείο λόγω κολποκοιλιακής επικοινωνίας και σοβαρής πνευμονικής υπέρτασης και τρεις ασθενείς στην καρδιοχειρουργική εντατική μονάδα. Ένας ασθενής απεβίωσε 8 μήνες μετά τη χειρουργική διόρθωση, αφού είχε εξέλθει του νοσοκομείου, ενώ ένας άλλος ασθενής απεβίωσε (11,5) μήνες μετά από τη χειρουργική διόρθωση, παραμένοντας νοσηλευόμενος στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου».