Θρίλερ με τους 15 θανάτους παιδιών σε δύο νοσοκομεία της χώρας μας – Στο «μικροσκόπιο» καρδιοχειρούργος

Θρίλερ με τους 15 θανάτους παιδιών σε δύο νοσοκομεία της χώρας μας – Στο «μικροσκόπιο» καρδιοχειρούργος

«Είναι ένας ψεύτικος Μεσσίας»

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα πραγματικό θρίλερ στη χώρα μας. Στις Αρχές έχει σημάνει συναγερμός για τους συνολικά 15 θανάτους παιδιών σε δύο νοσοκομεία ενώ στο «μικροσκόπιο» έχει μπει ένας καρδιοχειρούργος.

Όπως μετέδωσε το Mega επικαλούμενο την εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» και πληροφορίες του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου η Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα μετά από έγγραφη αναφορά συλλόγου καρδιοπαθών παιδιών το 2021 και από τότε έχουν βρεθεί μπροστά σε μια ανατριχιαστική ιστορία.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., κατά τις ίδιες πληροφορίες λαμβάνουν καταθέσεις γιατρών, ιδιωτών και συγγενών των νεκρών παιδιών ώστε να καταφέρουν να βρουν το τι ακριβώς έχει συμβεί.

«Είναι ένας ψεύτικος Μεσσίας»

Στο κείμενο της επιστολής, που βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας «Βήματος», αναφέρονται μεταξύ άλλων οι παρακάτω φράσεις: «Ο επικεφαλής διευθυντής είναι ένας ψεύτικος “Μεσσίας”. Στα περίπου 70 χειρουργεία που από πέρυσι πραγματοποιήθηκαν, το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμα δεν ανέκτησαν τις αισθήσεις τους ποτέ μετά την εγχείρησή τους. Έμειναν φυτά».

Ενώ, έμπειροι καρδιοχειρουργοί επισημαίνουν ότι για την ιατρική αντιμετώπιση αντίστοιχων περιπτώσεων η αποδεκτή θνητότητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις σε παιδιά στην Ευρώπη είναι 2%-4%.

Όπως τονίζεται στην επιστολή ο καταγγελλόμενος γιατρός παραπλανεί ασθενείς με μία φιλανθρωπική ΜΚΟ που φαίνεται να έχει δημιουργήσει, κι έχει αποχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα από τα νοσοκομεία που εργαζόταν.