Γιατί έφυγε από τρία νοσοκομεία ο παιδοκαρδιοχειρούργος που καταγγέλλεται για τους θανάτους 15 παιδιών

Γιατί έφυγε από τρία νοσοκομεία ο παιδοκαρδιοχειρούργος που καταγγέλλεται για τους θανάτους 15 παιδιών

Ποια εξήγηση δίνει ο ίδιος - Ο έρανος που διενήργησε για την Ουκρανία και η αντίδραση Ουκρανών γιατρών

Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του θανάτου 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία χειρουργήθηκαν από τον ίδιο παιδοκαρδιοχειρουργό και όπως καταγγέλλουν οι γονείς τους, χάθηκαν από πλημμελείς ενέργειές του.

Αξιοσημείωτο είναι, τι αναφέρει ο ίδιος ο γιατρός, για τους λόγους που έχει αποχωρήσει από τα τρία νοσοκομεία, όπου εργαζόταν, ένα κρατικό και δύο ιδιωτικά. Μέσα από συνεντεύξεις του, που ερωτάται για τους λόγους της αποχώρησής του, φαίνεται να απαντά, ότι αποφάσισε να σταματήσει να αναλαμβάνει τα δύσκολα περιστατικά, γιατί «ξέρετε τα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις».

Σε ερώτηση γιατί αποχώρησε από το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» είπε: «Είχα επί παλαιότερου υπουργού, του κυρίου Ξανθού, καλή συνεργασία με το Παίδων, είχα υπογράψει ένα μνημόνιο συνεργασίας. Τώρα καταργήσαν αυτό το μνημόνιο συνεργασίας, χωρίς να με έχουν ενημερώσει». Ο ίδιος αποδίδει την αποχώρησή του από το εν λόγω νοσοκομείο σε εργασιακό ανταγωνισμό. Ωστόσο, δεν υπάρχει εξήγηση και για την αποχώρησή του από την ιδιωτική κλινική. Σε άλλη συνέντευξή του αναφέρει πάντως: «Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο παράλληλα συστήματα, το ιδιωτικό που προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και το δημόσιο που σας καταδικάζει».

Εν τω μεταξύ, σε έρανο που είχε κάνει ο παιδοκαρδιοχειρούργος για την εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία, φαίνεται να υπήρξαν αντιδράσεις από Ουκρανούς γιατρούς, οι οποίοι συνέταξαν μία επιστολή και την δημοσιοποίησαν, λέγοντας ότι υπάρχει πλήρη επάρκεια κι ο έρανος δεν χρειάζεται.