Μυστήριο με 15 θανάτους παιδιών: «Είναι πρώτα άνθρωπος και μετά επιστήμονας» λέει μητέρα για τον καρδιοχειρουργό

Μυστήριο με 15 θανάτους παιδιών: «Είναι πρώτα άνθρωπος και μετά επιστήμονας» λέει μητέρα για τον καρδιοχειρουργό

Πρόσθεσε ότι η καταγγελία σε βάρος του γιατρού δεν είναι επώνυμη

Για τον παιδοκαρδιοχειρουργό που κατηγορείται για 15 θανάτους μίλησε η μητέρα ενός παιδιού που ήταν ασθενής του. «Είναι πρώτα άνθρωπος και μετά επιστήμονας» είπε τονίζοντας ότι η καταγγελία σε βάρος του δεν είναι επώνυμη.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης (31/5) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο η κα Κατερίνα ήρθε σε επικοινωνία με τον παιδοκαρδιοχειρουργό το 2019, επειδή το παιδί της είχε εκ γενετής καρδιοπάθεια και έπρεπε να χειρουργηθεί.

«Πηγαίναμε στο δημόσιο νοσοκομείο, αλλά δεν το είχε καταλάβει κανείς ότι είχε πιο σοβαρό πρόβλημα απ’ ότι μας έλεγαν. Ο συγκεκριμένος παιδοκαρδιολόγος σε συνεργασία με την καρδιολόγο είπαν ότι το παιδί είχε πιο σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε αρχικά.

Η εγχείρηση, σύμφωνα με τη μητέρα έγινε σε ιδιωτική κλινική, καθώς στο νοσοκομείο Παίδων δεν υπήρχαν κλίνες στην εντατική. Το παιδί ήταν καλά μετά το χειρουργείο, με τη μητέρα του να δηλώνει «την εβδομάδα που ήμασταν μέσα ο γιατρός είχε πάντα επιτυχίες, απ’ αυτό που είδα».

«Επιλέξαμε αυτό τον γιατρό γιατί είχαμε βρεθεί με πολλούς γονείς που είχαν κάνει επέμβαση στον συγκεκριμένο. Ήταν ευχαριστημένοι», δήλωσε.

Η κα Κατερίνα τόνισε πως επέλεξαν να γίνει η επέμβαση στην ιδιωτική κλινική ώστε να μη χάσουν άλλο χρόνο.

«Ξέρω προσωπικά, από δική μου εμπειρία, ότι είναι ένας υπέροχος άνθρωπος»

«Η εγχείρηση μου κόστισε μόνο τους γιατρούς που ήταν στην ομάδα του. Τα νοσήλεια μάς τα πλήρωσε ο ανθρωπιστικός φορέας ”Καρδιές για Όλους”. Κατόπιν συνεννόησης με τον καρδιοχειρουργό, ζήτησε κάποια χαρτιά που έπρεπε να τα δώσει στον φορέα για να μας βοηθήσουν» σημείωσε.

Η κα Κατερίνα δεν μπορεί να πιστέψει όσα καταγγέλλονται σε βάρος του παιδοκαρδιοχειρουργού: «Ξέρω προσωπικά, από δική μου εμπειρία, ότι είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και μετά γιατρός και επιστήμονας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εκείνο που την προβληματίζει είναι ότι η καταγγελία δεν είναι επώνυμη, ενώ τόνισε πως οι γονείς θα είχαν κινηθεί εξ αρχής νομικά σε βάρος του παιδοκαρδιοχειρουργού, με την ίδια να αναφέρει πως οι καταγγελίες πιθανότατα έγιναν για να συκοφαντήσουν τον γιατρό.