Κως: Διασώθηκαν 24 μετανάστες από ημιβυθισμένο σκάφος – Ανασύρθηκαν δύο νεκροί

Κως: Διασώθηκαν 24 μετανάστες από ημιβυθισμένο σκάφος – Ανασύρθηκαν δύο νεκροί

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για αγνοούμενο άτομο

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, προς εντοπισμό αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή "Αγίου Φωκά" ανατολικά της Κω.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω από προσωπικό κάμερας θερμικής απεικόνισης δύναμης FRONTEX για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους στην ως άνω θαλάσσια περιοχή. Περιπολικό σκάφος μετέβη στο σημείο, όπου εντόπισε πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος, υπερφορτωμένο, σε δυσχερή θέση, παρουσιάζοντας εισροή υδάτων, το οποίο εν συνεχεία ανετράπη. Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλή διάσωση 24 αλλοδαπών, ενώ ανέσυρε δύο σορούς, μίας γυναίκας και ενός άνδρα, με τη συνδρομή και έτερου περιπολικού σκάφους που είχε σπεύσει στο σημείο.

Κατά δήλωσή των διασωθέντων στο σκάφος επέβαιναν 27 άτομα. Στην περιοχή διεξάγονται έρευνες από τέσσερα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και ένα σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας και αεροσκάφος της δύναμης FRONTEX, ενώ από ξηράς οι έρευνες γίνονται από περιπολικά οχήματα του Λιμενικού. Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι άνεμοι νότιοι εντάσεως 5 Μποφόρ.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν από το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στον λιμένα "Μανδράκι" της Κω και στη συνέχεια στο Κ.Υ.Τ. Κω για καταγραφή και ταυτοποίηση.