Γιώργος Τράγκας: Τι ελέγχουν οι αρχές για την Μαρία Καρρά – Φέρεται να απέκρυψε 30 εκατ. ευρώ η χήρα του δημοσιογράφου

Γιώργος Τράγκας: Τι ελέγχουν οι αρχές για την Μαρία Καρρά – Φέρεται να απέκρυψε 30 εκατ. ευρώ η χήρα του δημοσιογράφου

Βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο κακουργήματα - Έπεσε στα... δίχτυα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Στην δικαιοσύνη θα προσαχθεί η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, καθώς η τελευταία σύζυγος του μεγαλοδημοσιογράφου και εκδότη, που απεβίωσε, καλείται να δώσει στοιχεία και εξηγήσεις για σχεδόν 30 εκατ. ευρώ που δεν έχει δηλώσει.

Η χήρα του Γιώργου Τράγκα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με δύο κακουργήματα και ο ανακριτής θα την καλέσει για παροχή εξηγήσεων για αδικήματα που σχετίζονται με το Πόθεν Έσχες της.

Πιο συγκεκριμένα, σε βάρος της ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ποινική δίωξη για υποβολή ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες. Η έρευνα αφορά τις δηλώσεις από το 2012 έως το 2015 για τις οποίες ελέγχεται η ακρίβεια τους, αλλά και για τα έτη από το 2016 έως το 2019 που δεν έγινε υποβολή.

Τι ελέγχουν οι Αρχές για την Μαρία Καρρά

  • Ανακριβή στοιχεία για 2012 – 2015
  • Μη υποβολή Πόθεν Έσχες για το 2016 – 2019

Ο κλοιός σφίγγει μετά το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, η οποία και έκανε την σχετική έρευνα.

Η κυρία Καρρά δεν δήλωνε περιουσία περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. Είτε καταθέσεις της σε ατομικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με τον Γιώργο Τράγκα είτε για απόκτηση ακίνητης περιουσίας.

Στην Ελλάδα, οι ιστότοποι των εκδόσεων του Τράγκα δεν είναι πια ενεργοί ενώ στο facebook του περιοδικού του αναρτήθηκε μετά από καιρό ανάρτηση για άλλο διαδικτυακό μέσο συνηγορώντας πως η επιχειρηματική δραστηριότητα των Τράγκα έχει εκλείψει, τονίστηκε στην εκπομπή «Live News» του Mega.

Η Μαρία Καρρά ως δημοσιογράφος υποχρεούται από τον νόμο να κάνει Πόθεν Έσχες κάθε χρόνο αλλά και μετά την απώλεια της δημοσιογραφικής ιδιότητας και τώρα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης και την δικογραφία.

Ο ανακριτής θα την καλέσει σε απολογία με το πιθανότερο σενάριο να είναι πως αυτή θα ζητήσει προθεσμία με τον δικηγόρο της για να προετοιμαστεί.