Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταθέτει ο Μάνος Δασκαλάκης για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταθέτει ο Μάνος Δασκαλάκης για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Πρόσωπο με πρόσωπο θα βρεθούν οι εν διαστάσει σύζυγοι

Πρόσωπο με πρόσωπο θα βρεθούν σήμερα (31/1) στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο εν διαστάσει σύζυγος της Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος θα ανοίξει την αυλαία των μαρτυρικών καταθέσεων στη δίκη για την δολοφονία της πρωτότοκης κόρης του άλλοτε αγαπημένου ζευγαριού, Τζωρτζίνας.

Η 34χρονη κατηγορούμενη αναμένει να ακούσει τον Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος στηρίζει την κατηγορία σε βάρος της, να ζητεί τη δικαίωση της μνήμης της 9χρονης που έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου ένα χρόνο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία με κεταμίνη και την απόπειρα σε βάρος της κόρης της, και ο Μάνος Δασκαλάκης συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά από μήνες στην δικαστική αίθουσα. Εκείνη τον αναζήτησε με επιμονή μέσα στο δικαστήριο ενώ εκείνος, με τη σειρά του, δεν της έριξε ούτε ένα βλέμμα. Σύμφωνα με τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη είναι «υπό αμφισβήτηση» καθώς είναι «μάρτυρας άνευ σημασίας» για την υπόθεση αφού δεν βρισκόταν κοντά στο παιδί την περίοδο της νοσηλείας του.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη μαρτυρία του πατέρα των τριών παιδιών που έχουν φύγει από τη ζωή που ενώ, αρχικά, στήριζε τη σύζυγο του στη συνέχεια και ενώ η έρευνα προχωρούσε άρχισε να κρατά αποστάσεις μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε απέναντι της να ζητεί την καταδίκη της.

Ο πατέρας της Τζωρτζίνας στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια είχε μιλήσει για τη στιγμή που ενημερώθηκε για το θάνατο του παιδιού του στο Παίδων περιγράφοντας την κατηγορουμένη να μπαίνει στο δωμάτιο του νοσοκομείου να αγκαλιάζει τη νεκρή κόρη της κλαίγοντας με λυγμούς.

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης που βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας καθώς το ζευγάρι είχε χάσει άλλα δυο κοριτσάκια, για τη δολοφονία των οποίων είναι, επίσης, κατηγορούμενη η Ρούλα Πισπιρίγκου. «Διαπίστωσα ότι είχε μια ανησυχία και βρισκόταν συνεχώς στα τηλεοπτικά μέσα εκθέτοντας τις δικές της απόψεις και έχοντας συνεχώς το νου της αν θα πουν κάτι σχετικά με το θάνατο της Τζωρτζίνας ή αν έχουν ανακαλύψει κάτι. Ο τρόπος αυτός δεν μου άρεσε και μάλιστα της έλεγα για ποιο λόγο είχε απορροφηθεί τόσο πολύ και είναι συνεχώς εκτεθειμένη σε τηλεοπτικές εκπομπές μιλώντας για τα αίτια θανάτου του παιδιού μας» είχε καταθέσει ο Μάνος Δασκαλάκης σημειώνοντας, ωστόσο, πως η 34χρονη «δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα σε κανέναν από την οικογένειά μας ή φίλους μας ότι θα μπορούσε να κάνει κάποιο κακό στο παιδί μας. Ίσα ίσα που το φρόντιζε όπως όλα τα παιδιά με πάρα πολύ αγάπη και έκανε τα πάντα μόνη της».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, πριν από λίγες ημέρες, κρίθηκε προφυλακιστέα με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα και για την υπόθεση του θανάτου των δυο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας. Ήταν μια απόφαση που ο συνήγορος της ζήτησε να ανατρέψει με διάταξη της η δικαστική λειτουργός που χειρίζεται την υπόθεση «άμεσα και χωρίς χρονοτριβή».

Ο Αλέξης Κούγιας θεωρεί ότι το κατηγορητήριο σε βάρος της 34χρονης έχει καταρρεύσει και στρέφει τα βέλη του στους ιατροδικαστές που με τις εκθέσεις τους έβαλαν την εντολέα του στο «κάδρο» της υπόθεσης.