Πώς εξασφαλίζεις το καλό σεξ με μια απλή κίνηση

Πώς εξασφαλίζεις το καλό σεξ με μια απλή κίνηση

Το μυστικό δεν κρύβεται σε κόλπα και περιπτύξεις

Όλοι μας έχουμε δοκιμάσει πολλά και διαφορετικά πράγματα για να βελτιώσουμε τη σεξουαλική μας απόδοση, όμως φαίνεται πως τόσο καιρό, το μυστικό του σεξ ήταν μπροστά στα μάτια μας κι ήταν και εξαιρετικά απλό.

Το κλειδί, σύμφωνα τουλάχιστον με τον καθηγητή της γιόγκα Jimmy Burgio, είναι να αναπνέεις σωστά. Μετά, όλα θα γίνουν πιο απλά. Κάθε σεξουαλική επαφή, ειδικά αν είναι με μια καινούρια παρτενέρ, κουβαλάει μαζί της κι ένα σεβαστό ποσοστό άγχους και πίεσης.

Μια πίεση που επηρεάζει τον τρόπο που αναπνέεις, φέρνοντας μαζί της ανεπιθύμητους θορύβους που χαλάνε κάπως την ατμόσφαιρα. Προσπάθησε λοιπόν να αναπνέεις ήρεμα και σταθερά.

Κι αν ακόμη κι αυτό σου φαίνεται δύσκολο, ορίστε και μερικές ασκήσεις που προτείνει ο Burgio, για να βελτιώσεις τον τρόπο που αναπνέεις.

Μια άσκηση για κάθε μέρα

Κάθε πότε: Τρεις φορές τη μέρα, για ένα λεπτό την κάθε φορά.

Εισπνέεις από την ουρά της σπονδυλικής σου στήλης μέχρι το κεφάλι και εκπνέεις προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ακολούθησε την πορεία της αναπνοής σου. Αν αισθάνεσαι ένταση σε συγκεκριμένο σημείο του σώματός σου, συνεχόμενες αναπνοές θα βοηθήσουν.

Η συμβουλή του γιόγκι: Σύνδεσε ένα συγκεκριμένο χρώμα με την αναπνοή σου, ίσως το πράσινο. Όταν περνάς έναν δρόμο και βλέπεις πράσινο φανάρι, θα θυμάσαι να αναπνέεις σωστά.

Μια άσκηση για τα μεγάλα άγχη

Κάθε πότε: Μόλις ξυπνήσεις, πριν πας για ύπνο ή όποτε νιώσεις ότι χρειάζεται, για 5 λεπτά.

Όταν εισπνέεις από τη μύτη, η ανάσα είναι πιο ψυχρή, ενώ όταν εκπνέεις, είναι πιο θερμή. Σκέψου τον κρύο αέρα σαν έναν ήρεμο άνεμο και τον ζεστό σαν την ένταση που εγκαταλείπει το σώμα σου. Όσο περνάει η ώρα, θα αισθανθείς σημεία του σώματός σου με ένταση να χαλαρώνουν.

Η συμβουλή του γιόγκι: Προσπάθησε να θυμηθείς καταστάσεις που σου γεννάνε ένταση, για να αισθανθείς ποια σημεία του σώματός σου την εκφράζουν.

Μια άσκηση για το σεξ

Κάθε πότε: Κάθε φορά που κάνεις σεξ.

Προσπάθησε να συντονίσεις την αναπνοή σου με αυτήν της συντρόφου σου. Σε περίπτωση που αναπνέετε βαριά και δυνατά, πάρε βαθιές ανάσες και προσπάθησε να την παρασύρεις στην ηρεμία, κοιτώντας τη στα μάτια. Σύντομα θα αναπνέετε με τον ίδιο ρυθμό.

Η συμβουλή του γιόγκι: Δε χρειάζεται να το έχεις συζητήσει από πριν με την κοπέλα σου. Θα δεις ότι αναπνέοντας μαζί, θα τα αισθανθείς όλα στο έπακρο και θα είσαι πιο ήρεμος.