Σεξ: Πώς οι σωστές αναπνοές φέρνουν καλύτερους οργασμούς

Σεξ: Πώς οι σωστές αναπνοές φέρνουν καλύτερους οργασμούς

Έτσι θα μεγεθύνεις την απόλαυση

Η σωστή αναπνοή στο σεξ παίζει καθοριστικό ρόλο για να μεγεθύνεις την απόλαυση.

Σύμφωνα με την σεξολόγο Kait Scalilsi, «εκπαιδεύοντας τον εαυτό σου, ώστε να αναπνέεις βαθιά και φυσικά όταν κάνεις σεξ, μπορεί να ενισχύσει την ερωτική εμπειρία, ακόμα και να οδηγήσει σε πιο έντονους οργασμούς».

Μιλώντας στο GQ, η Scalilsi αναφέρει ότι «για να απολαύσεις πραγματικά τη διαδικασία του σεξ και να συνδεθείς με τη σύντροφό σου, πρέπει να αποσυνδεθείς από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της χαλάρωσης. Και πώς χαλαρώνεις; Μαθαίνοντας να αναπνέεις σωστά, να παίρνεις βαθιές εισπνοές και να αφήνεις βαθιές εκπνοές, ώστε να οξυγονώνεται ο εγκέφαλος». 

Εκτός από τη χαλάρωση, η σωστή αναπνοή ενισχύει την αντοχή -βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας- και τη συγκέντρωσή σου, δύο στοιχεία που συμβάλλουν με τον τρόπο τους στο να απολαμβάνεις μία καλύτερη σεξουαλική ζωή. 

Τρεις τεχνικές αναπνοής για μέγιστη απόλαυση

Πολλοί συνηθίζουν να κρατούν την αναπνοή τους όταν κάνουν σεξ. Συγκεκριμένα, όταν έρχονται σε οργασμό. Η κίνηση αυτή μπορεί να περιορίσει σημαντικά την ποσότητα του οξυγόνου που ρέει στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να μειωθεί η κυκλοφορία του αίματος, που είναι καθοριστικής σημασίας για την εκσπερμάτωση. 

Γι΄ αυτό είναι σημαντικό να μάθεις να αναπνέεις σωστά, όχι τη στιγμή που καταλαβαίνεις ότι έρχεται η κορύφωση, αλλά πριν από αυτή και καθ’ όλη τη διάρκεια της πράξης. 

Μάθε να αναπνέεις βαθιά

Όπως εξηγεί η Scalilsi, «οι βαθιές αναπνοές είναι αυτές που βγαίνουν μέσα από το διάφραγμα, όχι από το στήθος και καθιστούν τις οργασμικές συσπάσεις πιο έντονες και πολυάριθμες. Φρόντισε λοιπόν να αναπνέεις βαθιά από τη μύτη και να εκπνέεις δυνατά από το στόμα». 

Κάνε το σωστό focus 

Όταν αναπνέεις βαθιά και αργά ενεργοποιείς τους μύες του πυελικού εδάφους (αυτούς που γυμνάζουν οι ασκήσεις kegel για καλύτερο σεξ), που συμβάλλουν στον ερεθισμό των γεννητικών οργάνων και κατ’ επέκταση στον οργασμό. 

Προσπάθησε λοιπόν να επικεντρώσεις την αναπνοή σου σε αυτή την περιοχή, ώστε να την αφυπνίσεις, να αυξήσεις τη ροή του αίματος και να κάνεις πιο έντονο τον ερεθισμό και τη σεξουαλική σου επιθυμία.

Συγχρόνισε την αναπνοή σου με τη δική της

Όταν κάνεις σεξ, παρατήρησε με τι ρυθμό αναπνέεις εσύ και με τι ρυθμό αναπνέει η σύντροφός σου και δοκίμασε να αναπνέετε ταυτόχρονα. Αυτό επιτυγχάνεται εύκολα με την οπτική επαφή. Κοίταξέ την και ζήτησέ της να κάνει το ίδιο, ώστε οι ανάσες σας να συγχρονιστούν. Αυτή η τεχνική μπορεί να βοηθήσει ακόμα και στην επίτευξη ενός ταυτόχρονου οργασμού.