Φολέγανδρος: Ισόβια στον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς

Φολέγανδρος: Ισόβια στον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς

Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σύρου ο 30χρονος, ο οποίος νωρίτερα κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για την δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο στις 17 Ιουλίου του 2021.

Ο δράστης κρίθηκε ένοχος για την τέλεση εγκληματικής πράξης σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού του δράστη, αν και παραδέχεται, ότι επισκεπτόταν κάποιον ψυχίατρο, χωρίς όμως να παρουσιάσει ποτέ κατά την διάρκεια της ζωής του κάποιο σοβαρό ψυχικό επεισόδιο.

«Ήταν μια εμβληματική δίκη. Δυστυχώς οι υπερασπιστικές επιλογές του κατηγορουμένου ήταν λάθος. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν επιλέγεις τις κωμικές δικαιολογίες. Εύχομαι, όταν θα βγει από τη φυλακή, να έχει καταλάβει τι έχει κάνει» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας.

Στις 17 Ιουλίου του 2021 η 26χρονη Γαρυφαλλιά βρέθηκε νεκρή σε παραλία της Φολεγάνδρου. Ο καθ’ ομολογία δράστης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο τη χτύπησε, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε στη θάλασσα. Επί 30 ώρες κρυβόταν σε μια σπηλιά, όπου και τον εντόπισαν οι αρχές. Στους αστυνομικούς απέδωσε τη δολοφονία της κοπέλας στην κακιά στιγμή και ανέφερε ως αιτία, τις λανθασμένες οδηγίες που του έδωσε για την παραλία όπου κατευθύνονταν.