Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Απειλεί με βεντέτα ο πατέρας του – «Θα κάνω τα ίδια στα παιδιά του»

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Απειλεί με βεντέτα ο πατέρας του – «Θα κάνω τα ίδια στα παιδιά του»

«Λίγα κάναμε. Μετά θα γίνουν πιο πολλά και πιο άσχημα. Αν αφήσουν τον αστυνομικό ελεύθερο, δεν ξέρω και εγώ πού θα φτάσω», είπε ο γονιός του θύματος

Αποφασισμένος να πάρει το νόμο στα χέρια του, αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη, δήλωσε ο πατέρας του 16χονου Ρομά, που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στην Θεσσαλονίκη.

Ο γονιός του θύματος, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο, απελεί με βεντέτα και τόνισε ότι θα κάνει το ίδιο στα παιδιά του αστυνομικού, ο οποίος κρατείται μετά το αιματηρό περιστατικό.

Όπως υποστήριξε ο πατέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο θα πρέπει να προφυλακιστεί, σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει βεντέτα, με τα παιδιά του άνδρα της ΔΙΑΣ να μπαίνουν στο στόχαστρο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πατέρας του 16χρονου: «Λίγα κάναμε. Μετά θα γίνουν πιο πολλά και πιο άσχημα. Αν αφήσουν τον αστυνομικό ελεύθερο, δεν ξέρω και εγώ πού θα φτάσω. Έχει δυο παιδιά αυτός (σ.σ. ο αστυνομικός) και εγώ θα κάτσω να μεγαλώσουν τα παιδιά του; Μόνο άμα με πάρει ο Θεός. Μεγαλώνει δυο παιδιά. Αυτός τι έκανε στο παιδί μου; Με το ίδιο νόμισμα θα το πληρώσει και αυτός. Ό,τι έκανε στο παιδί μου, θα κάνω στο παιδί του».

Τρομερά επεισόδια και πυροβολισμοί κατά αστυνομικών

Πάντως, η κατάσταση με τους Ρομά τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς σε πολλά μέρη έχουν διαμαρτυρηθεί και μάλιστα έχουν πέσει πολλοί πυροβολισμοί κατά αστυνομικών με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τραυματισμοί.

Το τελευταίο περιστατικό έγινε πριν από λίγο στον Ασπρόπυργο.

Τι κατέθεσε ο κατηγορούμενος

Από την μεριά του, ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. περιέγραψε στην προανάκριση την καταδίωξη που ακολούθησε, μέχρι που φτάνει στο σημείο λίγο πριν τους πυροβολισμούς όπου σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε τα εξής:

«Τη στιγμή εκείνη, ενώ πλησιάζαμε με χαμηλότερη ταχύτητα από πίσω τους, μόλις είδα ότι το αγροτικό πάει για 3η φορά να χτυπήσει με φόρα και να πατήσει τους συναδέλφους μου, έβγαλα το όπλο μου και πυροβόλησα 2 φορές πάνω από τη μηχανή που ήταν σε κίνηση. Μία φορά στον αέρα και μία φορά προς το αγροτικό όχημα χαμηλά. Δεν μπορούσα να στοχεύσω με ακρίβεια, επειδή κρατούσα το όπλο με το ένα μου χέρι. Όταν πυροβόλησα είχα απόσταση περίπου 10 μέτρων από το αγροτικό και ήμουν περίπου στο ύψος των γραμμών. Στο σημείο αυτό ο δρόμος έχει μία μικρή κατηφορική κλίση και είναι λίγο ανώμαλος, διότι από εκεί περνούν μεγάλα φορτηγά και έτσι έχουν δημιουργηθεί ανωμαλίες στο οδόστρωμα. Μόλις πυροβόλησα, είδα το αγροτικό να εκτρέπεται της πορείας του και κατέληξε πάνω σε τοίχο παρακείμενου ξενοδοχείου, λίγα μέτρα μετά».

Ο 34χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. παραμένει κρατούμενος και αύριο Παρασκευή (9/12) θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή αντιμετωπίζοντας κακουργηματική κατηγορία.