Καταδίωξη 16χρονου Ρομά: «Όταν τον είδα να πηγαίνει ξανά προς τους συναδέλφους μου, πυροβόλησα», κατέθεσε ο αστυνομικός

Καταδίωξη 16χρονου Ρομά: «Όταν τον είδα να πηγαίνει ξανά προς τους συναδέλφους μου, πυροβόλησα», κατέθεσε ο αστυνομικός

Τι είπε ο 34χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος παραμένει κρατούμενος μετά το αιματηρό περιστατικό

Στους συναδέλφους τους που διενήργησαν την προανάκριση τόνισε ο 34χρονος αστυνομικός, που υπηρετεί εδώ και 9 χρόνια στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ ότι κατά το διάστημα αυτό ουδέποτε κατηγορήθηκε ποινικά ή πειθαρχικά για κάτι και ενώ πλέον κατηγορείται για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά στην Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα Κυριακής (4/12) προς Δευτέρα (5/12), ο 34χρονος αστυνομικός φέρεται να είπε, σύμφωνα με το newsbeast: «Χθες το βράδυ στις 20:00 ανέλαβα υπηρεσία δίκυκλης αστυνόμευσης, στην περιοχή Ευόσμου – Κορδελιού. Εγώ επέβαινα ως συνοδηγός σε μοτοσικλέτα, με οδηγό τον (…) και στην άλλη επέβαιναν ως οδηγός και συνεπιβάτης αντίστοιχα οι. Περίπου την 00:50 ώρα διήλθηαμε με τους συναδέλφους από το πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στην οδό Νέας Μοναστηρίου στον αριθμό αν δεν κάνω λάθος. Μετά από 5 λεπτά περίπου, ενώ ήμασταν ακόμα εκεί, μας πλησίασε ο υπάλληλος του πρατηρίου και μας δήλωσε ότι τη στιγμή εκείνη, μόλις είχε βάλει καύσιμα αξίας 20 ευρώ σε ένα αγροτικό όχημα και ο οδηγός του έφυγε χωρίς να πληρώσει. Δεν μας έδωσε περιγραφή του οδηγού. Μας είπε ότι ήταν ένα ασημί αγροτικό και τον αριθμό της πινακίδας αν δεν κάνω λάθος».

Συνεχίζοντας την προανακριτική κατάθεση του ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. φέρεται να ανέφερε ακόμα για την καταδίωξη στην Θεσσαλονίκη: «Τη στιγμή που έβαλε τα καύσιμα το αγροτικό εμείς και οι τέσσερις ήμασταν μέσα στο κατάστημα, ενώ οι μηχανές μας ήταν σταθμευμένες πλάγια αριστερά στο πρατήριο, οπότε ο οδηγός του αγροτικού μάλλον δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία μας εκεί. Ούτε εμείς αντιληφθήκαμε το περιστατικό, παρά μόνο εγώ είδα τουλάχιστον με την άκρη του ματιού μου ένα αγροτικό να βάζει καύσιμα. Ποιος και πως ήταν ο οδηγός δεν είδα, ούτε ο υπάλληλος του πρατηρίου μας ανέφερε τίποτα για τον οδηγό. Μόλις μας το ανέφερε ο υπάλληλος κατευθείαν ανεβήκαμε στις μηχανές και φύγαμε από το πρατήριο για εντοπίσουμε το αγροτικό. Επίσης, ενεργοποιήσαμε τις σειρήνες των μοτοσικλετών. Ο αρχιφύλακας (…) ενημέρωσε παράλληλα μέσω ασυρμάτου το Κέντρο μας».

Περιγράφοντας τη στιγμή που προσεγγίζουν το αγροτικό όχημα, ο 34χρονος αστυνομικός φέρεται να κατέθεσε ενώπιον των συναδέλφων του: «Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, κινούμενοι στην Μοναστηρίου προς το κέντρο της πόλης, είδαμε το αγροτικό να κινείται στο αντίθετο ρεύμα, προς την έξοδο της πόλης. Επί τόπου πραγματοποιήσαμε αναστροφή και αρχίσαμε να ακολουθούμε το αγροτικό. Περίπου στο ύψος της εταιρείας των Ελληνικών Πετρελαίων, το αγροτικό είδαμε ότι σταμάτησε στον ερυθρό σηματοδότη. Η 1η μοτοσικλέτα τότε, ενώ εμείς ήμασταν παραπίσω, προσέγγισε το αγροτικό από την πλευρά του συνοδηγού και πήγε δίπλα του. Δεν άκουσα τι είπαν οι συνάδελφοι μου, όμως έμαθα αργότερα ότι είπαν στον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα του στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος. Όμως, όπως βλέπαμε ενώ προσεγγίζαμε, το αγροτικό αντί να υπακούσει, έκανε απότομο ελιγμό δεξιά, με σκοπό προφανώς να εμβολίσει τη μοτοσικλέτα. Οι συνάδελφοι μου το αντιλήφθηκαν αμέσως και αστραπιαία κάνανε κι αυτοί ελιγμό δεξιά και απέφυγαν τη σύγκρουση».

Τι κατέθεσε για τη στιγμή των πυροβολισμών

Στη συνέχεια ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. περιγράφει περαιτέρω την καταδίωξη που ακολούθησε, μέχρι που φτάνει στο σημείο λίγο πριν τους πυροβολισμούς όπου σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε τα εξής: «(…) Τη στιγμή εκείνη, ενώ πλησιάζαμε με χαμηλότερη ταχύτητα από πίσω τους, μόλις είδα ότι το αγροτικό πάει για 3η φορά να χτυπήσει με φόρα και να πατήσει τους συναδέλφους μου, έβγαλα το όπλο μου και πυροβόλησα 2 φορές πάνω από τη μηχανή που ήταν σε κίνηση. Μία φορά στον αέρα και μία φορά προς το αγροτικό όχημα χαμηλά. Δεν μπορούσα να στοχεύσω με ακρίβεια, επειδή κρατούσα το όπλο με το ένα μου χέρι. Όταν πυροβόλησα είχα απόσταση περίπου 10 μέτρων από το αγροτικό και ήμουν περίπου στο ύψος των γραμμών. Στο σημείο αυτό ο δρόμος έχει μία μικρή κατηφορική κλίση και είναι λίγο ανώμαλος, διότι από εκεί περνούν μεγάλα φορτηγά και έτσι έχουν δημιουργηθεί ανωμαλίες στο οδόστρωμα. Μόλις πυροβόλησα, είδα το αγροτικό να εκτρέπεται της πορείας του και κατέληξε πάνω σε τοίχο παρακείμενου ξενοδοχείου, λίγα μέτρα μετά».

Ο 34χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. παραμένει κρατούμενος και αύριο Παρασκευή (9/12) θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή αντιμετωπίζοντας κακουργηματική κατηγορία.

Ο συνήγορος του, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωση του ότι: «Από τη μελέτη δικογραφίας, προκύπτει ότι ο αστυνομικός είναι εντελώς αθώος για τις πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται».