Η Lidl Ελλάς στηρίζει τη νέα γενιά, ενισχύοντας παράλληλα τον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου μέσα από το Lidl UP: Learn Work

Η Lidl Ελλάς στηρίζει τη νέα γενιά, ενισχύοντας παράλληλα τον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου μέσα από το Lidl UP: Learn Work

Η Lidl Ελλάς συνεχίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το καινοτόμο πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης Lidl UP: Learn Work

Mε τεράστια επιτυχία έχει στεφθεί έως τώρα το καινοτόμο πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης για το λιανεμπόριο στην Ελλάδα Lidl UP: Learn Work. Γεγονός που οδήγησε την εταιρεία στη συνέχιση του προγράμματος για δεύτερη χρονιά.

Ο πρώτος κύκλος σπουδών του Lidl UP: Learn & Work είναι σε εξέλιξη με τους σπουδαστές/ριες να βρίσκονται πλέον στο 2ο εξάμηνο του προγράμματος. Η διαδικασία αιτήσεων για τον 2ο κύκλο του προγράμματος έχει ήδη ξεκινήσει, με τους ενδιαφερομένους να μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους, στο lidlup.gr, έως 15/12 και την έναρξη των μαθημάτων να τοποθετείται τον Φεβρουάριο του 2023.

Λίγα λόγια για το Lidl UP: Learn & Work

Το Lidl UP: Learn & Work αποτελεί μία πρωτοβουλία της Lidl Ελλάς, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας.

Το Lidl UP: Learn & Work είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης στο λιανικό εμπόριο, θεωρητικής κατάρτισης και μαθητείας-εργασίας, διάρκειας 2 ετών. Το θεωρητικό κομμάτι υλοποιείται στο Δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας και το πρακτικό, δηλαδή η απόκτηση πραγματικής εργασιακής εμπειρίας  σε καταστήματα της Lidl Ελλάς στην Αττική. Οι εκπαιδευτές της Lidl Ελλάς Διευθυντές/τριες Καταστημάτων είναι καταρτισμένοι, με πιστοποίηση εκπαιδευτή/ριας ενηλίκων.

Οι σπουδαστές/ριες λαμβάνουν σταθερό μηνιαίο ποσό σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος και με την επιτυχή ολοκλήρωσή του αναλαμβάνουν την θέση του Υποδιευθυντή/ριας καταστήματος με σύμβαση αορίστου χρόνου. Ταυτόχρονα με την ολοκλήρωσή του προγράμματος μπορούν να δώσουν εξετάσεις στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσουν το πτυχίο τους επιπέδου Ι.Ε.Κ. ως Στελέχη Λιανικού Εμπορίου.

Η σημασία του Lidl UP: Learn & Work

Στόχος του προγράμματος είναι από τη μία να στηρίξει τη νέα γενιά, ενώ από την άλλη να ενισχύσει τον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου με την κατάρτιση Στελεχών που θα έχουν όλες τις γνώσεις και τα εφόδια και θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος. Πέρα από μία θέσης εργασίας, οι συμμετέχοντες αποκτούν μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική διαδρομή που τους δίνει απεριόριστες δυνατότητες εξέλιξης και το καλύτερο δυνατό εφόδιο για την καριέρα τους.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι άλλη μία απόδειξη ότι η Lidl Ελλάς βρίσκεται κοντά στην αγορά εργασίας και τη νέα γενιά. Γεγονός που το αποδεικνύει συνεχώς μέσα από προγράμματα, πρωτοβουλίες και την εργασιακή την κουλτούρα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι κάποιες από τις πιο κομβικές θέσεις ευθύνης, όπως η θέση του Area Manager, στελεχώνονται και από νέους με ελάχιστη ή λίγη εργασιακή εμπειρία, αλλά με θέληση και όρεξη να εξελιχθούν.

Η εξέλιξη του προγράμματος

Ο 1ος κύκλος σπουδών, μέχρι στιγμής, στέφτηκε με επιτυχία, καθώς τόσο οι σπουδαστές/ριες, όσο και οι καθηγητές του Δημόσιου Ι.Ε.Κ Γλυφάδας αλλά και οι Διευθυντές/ριες των καταστημάτων που συμμετέχουν στον 1ο κύκλο, έχουν δώσει πολύ θετική ανατροφοδότηση.

Εξασφάλισε και εσύ από τώρα ένα μέλλον με ανοδική πορεία. Μπες στο lidlup.gr, και υπέβαλε την αίτηση σου για τον 2ο κύκλο σπουδών μέχρι 15/12.