Τραγωδία στις Σέρρες: Εισαγγελική εντολή ζητά έρευνα σε βάθος για την έκρηξη με τον θάνατο του 11χρονου

Τραγωδία στις Σέρρες: Εισαγγελική εντολή ζητά έρευνα σε βάθος για την έκρηξη με τον θάνατο του 11χρονου

Κλειστό μέχρι νεωτέρας το 9ο δημοτικό σχολείο - «Θα διερευνηθούν τα αίτια αυτής της τραγικής απώλειας για να αποδοθούν ευθύνες», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας

Εντολή για περαιτέρω έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος και στη συνέχεια να προβεί στις ανάλογες ενέργειες και την απόδοση ποινικών ευθυνών ζήτησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σερρών για την σημερινή έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών. Η έκρηξη σημειώθηκε κατά την διάρκεια του διαλείμματος μαθητών που ακολουθούν το πρόγραμμα του ολοήμερου.

Από την έκρηξη έχασε τη ζωή του μαθητής της ΣΤ’ τάξης, ενώ άλλες δύο μαθήτριες τραυματίστηκαν.

Το παιδί που κατέληξε είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν.

Κλειστό μέχρι νεωτέρας το 9ο δημοτικό σχολείο

Κλειστό μέχρι νεωτέρας θα παραμείνει το 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών, όπου βρήκε τραγικό θάνατο 11χρονος μαθητής, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Σερρών.

Παράλληλα, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον δήμο Σερρών δεν θα λειτουργήσουν μέχρι την ημέρα της κηδείας.

Εξαιτίας της ανείπωτης αυτής τραγωδίας, σε ένδειξη πένθους, ο Δήμος Σερρών αναστέλλει τις επόμενες ημέρες όλες τις προγραμματισμένες εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Πέτσας: «Θα διερευνηθούν τα αίτια αυτής της τραγικής απώλειας για να αποδοθούν ευθύνες»

Σε αυτό το μήκος κύματος είναι όσα είπε ο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. «Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο, προκειμένου να μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια αυτής της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Κεραμέως: «Η σκέψη μας είναι με τους γονείς και την οικογένεια του παιδιού»

«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει όλους. Η σκέψη μας είναι με τους γονείς και την οικογένεια του παιδιού, με τις οικογένειες των παιδιών που έχουν τραυματιστεί» δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του 11χρονου

Το γεγονός έχει σοκάρει όχι μόνο τις Σέρρες, αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Τραγικές φιγούρες είναι οι γονείς του παιδιού και δη ο πατέρας του, ο οποίος στο άκουσμα της τραγικής είδησης είναι απαρηγόρητος.

Παράλληλα, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου εξέφρασε την αντίθεσή του για τα έργα που γίνονται, καθώς όπως ισχυρίστηκε είχε εκδηλώσει επανειλημμένα τις αντιρρήσεις του.