Έκρηξη σε δημοτικό σχολείο στις Σέρρες: Νεκρό 11χρονο παιδί και δύο τραυματισμένα

Έκρηξη σε δημοτικό σχολείο στις Σέρρες: Νεκρό 11χρονο παιδί και δύο τραυματισμένα

Χτυπήθηκαν από πόρτα που εκσφενδονίστηκε σε απόσταση σαράντα μέτρων στην αυλή, ύστερα από έκρηξη στο λεβητοστάσιο

Άσχημα είναι τα νεώτερα μαντάτα για την έκρηξη που έγινε σε δημοτικό σχολείο στις Σέρρες, καθώς ένα σκοτώθηκε ένα παιδί ηλικίας 11 ετών. Η έκρηξη σημειώθηκε σε λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άλλα δύο παιδιά έχουν τραυματισθεί, ευτυχώς ελαφρά.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε στο χώρο του λεβητοστασίου, όπου εκτός από τον καυστήρα υπάρχει και εγκατάσταση γεωθερμίας, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Από την έκρηξη η πόρτα εκσφενδονίστηκε σε μεγάλη απόσταση και χτύπησε το παιδί που μεταφέρθηκε χωρίς αισθήσεις στο νοσοκομείο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η έκρηξη παραμένουν άγνωστες.

Στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες του infonews24.gr, έσπευσαν αμέσως πυροσβεστική, αστυνομία και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Σερρών Γιάννης Δεσποτίδης, καθώς η ευθύνη για τη λειτουργία των σχολείων, αλλά και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων ανήκει στους δήμους, αλλά και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Γιάννης Καραβασίλης.

Στο σημείο μετέβησαν και γονείς μαθητών, που είναι τρομοκρατημένοι από φοβερό γεγονός στα καλά καθούμενα.