Κιβωτός του Κόσμου: Πολλές χιλιάδες ευρώ στον κοινό λογαριασμό του πάτερ Αντώνιου και της πρεσβυτέρας – Έλεγχος για δεύτερη θυρίδα

Κιβωτός του Κόσμου: Πολλές χιλιάδες ευρώ στον κοινό λογαριασμό του πάτερ Αντώνιου και της πρεσβυτέρας – Έλεγχος για δεύτερη θυρίδα

Νέα στοιχεία αποκαλύπτονται από τους οικονομικούς ελέγχους των μέχρι πρότινος επικεφαλής της ΜΚΟ

Ξετυλίγεται το κουβάρι και οι οικονομικές συναλλαγές των επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου» από τους ελέγχους των Αρχών. Φαίνεται ότι τόσο ο πάτερ Αντώνιος, όσο και η πρεσβυτέρα διατηρούν κοινό λογαριασμό με πολλές χιλιάδες ευρώ, ενώ γίνεται έρευνα η πρόεδρος της ΜΚΟ να είχε και δεύτερη θυρίδα σε τράπεζα.

Αμφότεροι φέρονται να έχουν 130.000 ευρώ σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τους οικονομικούς ελέγχους, όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή «Live News» του Mega.

Σημειώνεται πως τα χρήματα αυτά βρίσκονται σε προσωπικό λογαριασμό και όχι σε κάποιον που αφορά την «Κιβωτό του Κόσμου». Μάλιστα, χθες αποκαλύφθηκε πως η πρεσβυτέρα τρεις ημέρες πριν επισκέφτηκε υποκατάστημα κεντρικής τράπεζας της Αθήνας και άδειασε το περιεχόμενο θυρίδας που ήταν στο όνομά της και του πάτερ Αντώνιου.

Από χθες έχουν ξεκινήσει και οι οικονομικοί έλεγχοι στις δομές της μη κυβερνητικής οργάνωσης στη Χίο, την Καλαμάτα, την Πωγωνιανή και την Κόνιτσα.

Έρευνα και για δεύτερη θυρίδα της πρεσβυτέρας

Μετά τις αποκαλύψεις για επίσκεψη της πρεσβυτέρας σε υποκατάστημα τράπεζας όπου άδειασε μια τραπεζική θυρίδα που διατηρούσε, με άγνωστο περιεχόμενο, η εκπομπή «Live News» αποκάλυψε ότι οι Αρχές έχουν στείλει επίσημο αίτημα στο υποκατάστημα της τράπεζας «Εθνική» στον Κολωνό όπου η Σταματία Γεωργαντή διατηρεί θυρίδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αίτημα ζητά ενημέρωση για το αν τις τελευταίες μέρες η πρεσβυτέρα επισκέφτηκε τη θυρίδα της στο υποκατάστημα της τράπεζας.

Σε περίπτωση που αυτό έχει συμβεί, τότε θα μιλάμε για μία θυρίδα της Σταματίας Γεωργαντή σε τράπεζα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο η ίδια να έχει δύο θυρίδες, μία στην Εθνική τράπεζα στον Κολωνό και μία σε άλλη τράπεζα την οποία άδειασε τις προηγούμενες ημέρες.