Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας

Η 34χρονη θα περάσει και πάλι το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου στις 21 Δεκεμβρίου

Νέα προθεσμία, την τρίτη κατά σειρά, ζήτησε και έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις κατηγορούμενη για τις δολοφονίες των δυο μικρότερων κοριτσιών της Μαλένας και Ίριδας.

Η 34χρονη θα περάσει και πάλι το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου στις 21 Δεκεμβρίου προκειμένου να απολογηθεί. Θα έχουν προηγηθεί οι καταθέσεις νέων μαρτύρων μετά από σχετικό αίτημα της υπεράσπισης της ενώ μέχρι τότε θα έχει κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και αίτημα για ακυρότητα της προδικασίας που κατέθεσε η υπεράσπιση .

«Σήμερα είναι μία εξαιρετική μέρα για την δικαιοσύνη, γιατί η τακτική ανάκριση έκανε δεκτά όλα τα αιτήματά μας και η ανακρίτρια κ. Τζωρτζάτου, δέχτηκε ότι έπρεπε να έχουν εξεταστεί όλοι αυτοί οι μάρτυρες οι οποίοι δεν εξετάστηκαν στην προδικασία και που για αυτό το λόγο δεν εξετάστηκαν και στην τακτική ανάκριση. Θα τους καλέσει όλους όσους αναφέρονται» τόνισε σε δήλωση του ο κ. Κούγιας ο οποία με χθεσινή ανακοίνωση του είχε προϊδεάσει για τη νέα εξέλιξη καθώς ενημέρωνε πως ζητούσε νέα προθεσμία ώστε να εξετάσουν νέοι μάρτυρες.

Παράλληλα , ο συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης αμφισβήτησε ευθέως της ανακρίτρια της υπόθεσης κάνοντας λόγο για διαρροή πληροφοριών «από το ανακριτικό γραφείο» γεγονός που «κλονίζει σε άμεσο βαθμό την εμπιστοσύνη» του στο πρόσωπο της δικαστικής λειτουργού.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας και χαρακτηρίζει το πόρισμα « προσυνεννοημένο».

Ο κ. Κούγιας ζήτησε τη λήψη καταθέσεων από συγκεκριμένους ιατροδικαστές και μάλιστα να εξετασθούν κατ’ αντιπαράσταση με τους κ.κ. Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα.

Συγκεκριμένα, ζητεί να κληθούν και να εξετασθούν ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων οι: Χρήστος Κραββαρίτης, ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Φώτιος Χατζηνικολάου, αναπληρωτής καθηγητής ιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και Συμεών Μεσογίτης, ιατροδικαστής.

Επιπλέον ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου ζητεί να κληθούν και να εξετασθούν συμπληρωματικά οι Νικόλαος Καρακούκης, Νικόλαος Καλόγρηας, Χρήστος Ευτυχιάδης αλλά και να εξετασθούν για πρώτη φορά οι Χαρά Σπηλιοπούλου Γεώργιος Σταυρουλάκης.

Τέλος, ο κ. Κούγιας κατέθεσε αίτημα προκειμένου να κληθεί για κατάθεση ο ιατροδικαστής Σ. Τσαντίρης ο οποίος και έχει κάνει τη νεκροψία-νεκροτομή κατ εντολή της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάντο της Μαλένας. Ακόμη ζήτησε να κληθεί και η παθολογοανατόμος κ. Αντιγόνη Μητσέλου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...