Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα το νέο ραντεβού με την ανακρίτρια για την υπόθεση των θανάτων Μαλένας και Ίριδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα το νέο ραντεβού με την ανακρίτρια για την υπόθεση των θανάτων Μαλένας και Ίριδας

Ευθεία αμφισβήτηση της ανακρίτριας από τον συνήγορο της Αλέξη Κούγια

Το νέο ραντεβού της Ρούλας Πισπιρίγκου με την δικαιοσύνη έχει οριστεί για σήμερα (25/11), ωστόσο, η εξέλιξη μοιάζει απρόβλεπτη μετά την ευθεία αμφισβήτηση της ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση των θανάτων των μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, από τον συνήγορο της Αλέξη Κούγια.

Η 33χρονη καλείται να απολογηθεί ενώπιον της 35ης ανακρίτριας κατηγορούμενη για τις δολοφονίες της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας. Ο Αλέξης Κούγιας, όμως, σε χθεσινή του ανακοίνωση έκανε λόγο για διαρροή πληροφοριών «από το ανακριτικό γραφείο» η οποία «κλονίζει σε άμεσο βαθμό την εμπιστοσύνη» του στο πρόσωπο της δικαστικής λειτουργού.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης χαρακτηρίζει «άκρως παράνομη και μεροληπτική» την προδικασία προαναγγέλλοντας πως θα απευθυνθεί στην ηγεσία του Αρείου Πάγου. Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νομικές κινήσεις σε βάρος της ανακρίτριας. Το αίτημα για νέα προθεσμία που υποβλήθηκε στην αρμόδια ανακρίτρια, λίγες μόλις ώρες πριν η κατηγορούμενη οδηγηθεί στο γραφείο της, συνδέεται με την κλήση νέων μαρτύρων για να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας. Ανάμεσα τους συγκεκριμένοι ιατροδικαστές ενώ ζητείται να εξετασθούν κατ’ αντιπαράσταση με τους κ.κ. Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα.

Η υπεράσπιση της κατηγορούμενης εμφανίζεται να «στοχεύει» στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, το οποίο θεωρείται κομβικής σημασίας για την κατηγορία, και να επιχειρήσει την αποδόμηση του επικαλούμενη, μεταξύ άλλων, τα συμπεράσματα των αρχικών ιατροδικαστικών εκθέσεων. Ο Αλέξης Κούγιας σε ανακοίνωση του προειδοποιεί ότι «θα ακολουθήσουν μηνύσεις και αγωγές εναντίον όλων όσοι παρανόμησαν και την κατέστησαν (σ.σ.Ρ. Πισπιρίγκου) κατηγορούμενη με κωμικού επιστημονικού περιεχομένου γνωμοδοτήσεις» και σημειώνει: «Εάν γνώριζαν όλοι αυτοί που παρανόμησαν εις βάρος της κας Σ.Π. ποιοι άλλοι πραγματικά κορυφαίοι καθηγητές της ιατροδικαστικής και ιατροδικαστές ασχολούνται αυτήν τη στιγμή με την τρομερή αυτή υπόθεση και σε ποιες επιστημονικές απόψεις έχουν καταλήξει και αναφερόμεθα σε ιατροδικαστικές προσωπικότητες που κόσμησαν τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες επί σαράντα έτη και οι οποίοι μελετούν αυτήν τη στιγμή και προσεγγίζουν επιστημονικά όλη αυτήν την πρωτοφανή για τα παγκόσμια ιατροδικαστικά δεδομένα υπόθεση, είμαστε βέβαιοι ότι θα είχαν χάσει τον ύπνο τους».

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου σε πρόσφατες δηλώσεις του έχει δώσει το στίγμα του μιλώντας για «προκατασκευασμένη δίωξη» και «υπόθεση πρωτοφανούς δικαστικής πλάνης».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο ότι εμπλέκεται στους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της. Την ίδια θέση προβάλλει και για την υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της για την οποία, επίσης, είναι κατηγορούμενη και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στις 9 Ιανουαρίου.