Αλέξης Κούγιας: Καταγγέλλει διαρροές στον Τύπο από το ανακριτικό γραφείο της υπόθεσης Πισπιρίγκου

Αλέξης Κούγιας: Καταγγέλλει διαρροές στον Τύπο από το ανακριτικό γραφείο της υπόθεσης Πισπιρίγκου

«Δυστυχώς, αυτή η εξέλιξη είναι μια εντελώς δυσάρεστη εξέλιξη και δυσφημίζει τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης»

Αιχμές κατά της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου για διαρροή στον Τύπο ζητημάτων που γνώριζε μόνο ο ίδιος και η κ. Τζωρτζάτου, αφήνει ο συνήγορος της κατηγορούμενης για τον θάνατο των τριών παιδιών της, Αλέξης Τσίπρας.

Ο ποινικολόγος καταγγέλλει διαρροή σήμερα σε μεσημεριανή εκπομπή ζητημάτων που άπτονται της υπόθεσης, κατά παράβαση όπως επισημαίνει, της προσωρινής διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να ασχολείται η εν λόγω εκπομπή με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Προαναγγέλλει δε, ότι θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, προκειμένου να τους ενημερώσει για την παραβίαση της μυστικότητας τόσο της προανάκρισης, όσο και της τακτικής ανάκρισης.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας αναφέρεται:

«Σήμερα, σε μεσημεριανή εκπομπή, στην οποία η Πρόεδρος Πρωτοδικών, κυρία Θωμά, με προσωρινή διαταγή, έχει απαγορεύσει να ασχολείται με την υπόθεση της εντολέως μας, Σ.Π., όλη η θεματική της μέχρι τώρα συζητήσεως ήταν ζητήματα, τα οποία είχα συζητήσει αποκλειστικά με την Ανακρίτρια, κυρία Τζωρτζάτου, χωρίς να έχω υποβάλει ακόμη, ευτυχώς όπως αποδεικνύεται, γραπτά αιτήματα για αυτά τα ζητήματα, τα οποία, στην κυριολεξία, κονιορτοποιούν όλη τη νομιμότητα της μέχρι τώρα τηρηθείσης διαδικασίας, η οποία δυστυχώς τελούσε υπό την επιμέλεια του Εισαγγελέως, Αντώνιου Ελευθεριάνου, ο οποίος και άσκησε την παράνομη, κατά την νομική μου κρίση, ποινική δίωξη, ειδικά σε θέματα, τα οποία προβλέπει ο κώδικας ποινικής δικονομίας με ρητές διατάξεις και σε ζητήματα τα οποία καθορίζουν την εσωτερική λειτουργία των ιατροδικαστικών υπηρεσιών, όλης της χώρας.

Η διαρροή αυτή, η οποία προήλθε οπωσδήποτε από το ανακριτικό γραφείο, κλονίζει σε άμεσο βαθμό την εμπιστοσύνη μου στην Ανακρίτρια, κυρία Τζωρτζάτου και για το θέμα αυτό, όπως και για άλλα θέματα, τα οποία αφορούν όλη την προκατειλημμένη προδικασία θα απευθυνθώ τόσο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κύριο Ισίδωρο Ντογιάκο όσο και στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κυρία Μαρία Γεωργίου.

Δυστυχώς, αυτή η εξέλιξη είναι μια εντελώς δυσάρεστη εξέλιξη και δυσφημίζει τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης και κυρίως τη μυστικότητα των διαδικασιών, τόσο της προανακρίσεως όσο και της τακτικής ανακρίσεως, η οποία μυστικότητα ουδέποτε τηρήθηκε και η προανακριτική όσο και η ανακριτική δικογραφία κατάντησαν κουρελόχαρτο στα χέρια πρωινών, μεσημεριανών και απογευματινών λαϊκών δικαστηρίων».