Αυτό είναι το μοναδικό μυστικό για καλό σεξ

Αυτό είναι το μοναδικό μυστικό για καλό σεξ

Τα προκαταρκτικά παιχνίδια δε θα παίξουν ρόλο, εκτός κι αν...

Η διέγερση δεν αρκεί για να δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες στο σεξ. Το κλειδί είναι το γενικό πλαίσιο που έχεις στήσει και τα συμφραζόμενα.

Τόσο οι εσωτερικοί όσο και οι εξωτερικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που ο εγκέφαλός μας προσλαμβάνει συγκεκριμένα ερεθίσματα.

Με λίγα λόγια, κάθε συμφραζόμενο που κρύβει κάτι θετικό για την ατμόσφαιρα εκείνης της στιγμής, αυξάνει την ερωτική επιθυμία. Αν όμως επικρατούν αρνητικά συναισθήματα, όπως στρες, τότε η όρεξη για έρωτα μειώνεται δραματικά πολύ. Από τα συμφραζόμενα λοιπόν μπορείς να καταλάβεις αν η στιγμή που βιώνεις, έχει τα συστατικά της απόλυτης επιτυχίας ή όχι.

Ένας τρόπος για να καταλάβεις καλύτερα αυτό που θέλει να σου περάσει η επιστήμη, είναι να παρομοιάσεις το λεγόμενο context με το γαργαλητό. Σε καλές συνθήκες όπου η διάθεση για χάδια και φλερτ είναι αυξημένη, η αίσθηση του γαργαλητού είναι διασκεδαστική. Αντίθετα, σε συνθήκες που επικρατεί άγχος, αντίστοιχες για παράδειγμα με εκείνες ενός απαιτητικού meeting, θα εισπράξεις το γαργαλητό σαν κάτι αρκετά ενοχλητικό.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στο σεξ.

Σύμφωνα με την sex educator, Emily Nagoski, αυτό που χρειάζεται, είναι αυξημένη εμπιστοσύνη και τρυφερότητα, ελάχιστο έως καθόλου στρες και φυσικά να ξεχειλίζεις από διάχυτο ερωτισμό.