Χαλάνδρι: «Ατάραχη άνοιξε το τσαντάκι έβγαλε το περίστροφο και άρχισε να με πυροβολεί», κατέθεσε στη δίκη της εικαστικού το θύμα

Χαλάνδρι: «Ατάραχη άνοιξε το τσαντάκι έβγαλε το περίστροφο και άρχισε να με πυροβολεί», κατέθεσε στη δίκη της εικαστικού το θύμα

Επεισοδιακά ξεκίνησε η διαδικασία με κατηγορούμενη την 50χρονη που πυροβόλησε τον γιατρό πατέρα της κόρης της

Επεισοδιακά άνοιξε η αυλαία της δίκης της 50χρονης η οποία κατηγορείται για την αιματηρή επίθεση σε βάρος του 69χρονου πατέρα της κόρης της έξω από το σπίτι του, στο Χαλάνδρι πριν από περίπου ένα χρόνο.

Η κατηγορούμενη, η οποία δήλωσε ότι πριν από 20 ημέρες ξεκίνησε απεργία πείνας στη φυλακή, με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ενημέρωσε τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ότι δεν έχει δικηγόρο για να την εκπροσωπήσει. Το δικαστήριο προχώρησε στο διορισμό δικηγόρου με την κατηγορούμενη, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, να αρνείται να εκπροσωπηθεί από τον συγκεκριμένο συνήγορο ενώ τήρησε την ίδια στάση και με τον δεύτερο που ορίστηκε.

Τελικά, η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε χωρίς την παρουσία συνηγόρου υπεράσπισης με την κατηγορούμενη ως άλλη δικηγόρος να υποβάλλει αιτήματα , μεταξύ των οποίων, για την αντικατάσταση μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου αλλά την τηλεοπτική κάλυψη της τα οποία απορρίφθηκαν. Η κατηγορούμενη ζήτησε την παρουσία του Αλβανού πρεσβευτή στο ακροατήριο προκειμένου, όπως ανέφερε, να την υπερασπιστεί αλλά και της ανήλικης κόρης της ώστε να διαπιστώσει ότι «πράγματι βρίσκεται στη ζωή».

Πρώτος μάρτυρας εξετάστηκε ο 69χρονος γιατρός ο οποίος δέχτηκε την επίθεση της κατηγορούμενης στην πιλοτή του σπιτιού του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην γνωριμία του με την 50χρονη αλλά και στο γεγονός ότι αναγνώρισε την κόρη τους σημειώνοντας πως από το 2018 είχε αποκλειστικά τη γονική μέριμνα του παιδιού ενώ ένα χρόνο νωρίτερα είχε απαγορευτεί στην κατηγορούμενη με ασφαλιστικά μέτρα να την πλησιάζει.

Ο 69χρονος περιέγραψε πως εκείνο το μεσημέρι επέστρεφε στο σπίτι μαζί με την ανήλικη κόρη τους όταν είδε την 50χρονη να περιμένει έξω από την πολυκατοικία.

«Η κατηγορούμενη πλησίασε στο παράθυρο του αυτοκινήτου και έλεγε στο παιδί να βγει έξω από αυτό. Μετά πήγε στην κύρια είσοδο και την άκουσα να μου λέει: «Κ@@@@λη το παιδί δε θα κάνει ότι θέλεις εσύ» κατέθεσε ο μάρτυρας ο οποίος στην συνέχεια περιέγραψε πως έβγαλε από την τσάντα της ένα όπλο λέγοντας : «Ατάραχη άνοιξε το τσαντάκι έβγαλε το περίστροφο και άρχισε να με πυροβολεί. Είχε ρίξει τρεις – τέσσερις πυροβολισμούς. Σταμάτησε να πυροβολεί γιατί μάλλον έπαθε εμπλοκή το όπλο και επειδή με έβλεπε ζωντανό με τη λαβή του όπλου άρχισε να με χτυπάει στο κεφάλι».

Ο μάρτυρας ανέφερε πως επιχείρησε αιμόφυρτος να φύγει αλλά η κατηγορούμενη τον χτύπησε στο κεφάλι και το πρόσωπο με μια πέτρα. «Σταμάτησε κάποια στιγμή να με χτυπά και είπε στο παιδί «πάμε να φύγουμε». Το παιδί ξάπλωσε κάτω για να μην πάει μαζί της» κατέθεσε μιλώντας για την αντίδραση του σοκαρισμένου παιδιού που, όπως είπε, κινδύνευσε καθώς κάποια από τις σφαίρες θα μπορούσε να έχει εξοστρακιστεί.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Νοεμβρίου.