Φρικτό έγκλημα στην Καβάλα: «Αν πάρεις το παιδί, θα σε σκοτώσω, θα σκοτώσω το μωρό και θα αυτοκτονήσω»

Φρικτό έγκλημα στην Καβάλα: «Αν πάρεις το παιδί, θα σε σκοτώσω, θα σκοτώσω το μωρό και θα αυτοκτονήσω»

Ο 56χρονος δολοφόνος της 29χρονης και του 10 μηνών μωρού τους και αυτόχειρας είχε προειδοποιήσει την σύντροφό του για την αποτρόπαιη πράξη του

Νέες λεπτομέρειες έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Λεκάνη Καβάλας, όπου ένας 56χρονος κτηνοτρόφος σκότωσε με μονόκανη καραμπίνα την πρώην σύντροφό του και το μόλις 10 μηνών μωρό τους και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ο δράστης φαίνεται πως είχε σχεδιάσει το φρικτό έγκλημα και μάλιστα είχε απειλήσει την 31χρονη ότι το τέλος θα είναι κακό αν αποφασίσει να πάρει το μωρό και να επιστρέψει στη Γερμανία. «Αν πάρεις το παιδί, θα σε σκοτώσω, θα σκοτώσω το μωρό και θα αυτοκτονήσω», της είχε πει πριν από μερικούς μήνες, όπως είπε στο star.gr ο δικηγόρος του θύματος, Μάρκος Αποστολίδης. «Απειλές υπήρχαν. Υπήρξε απειλή από μέρους του και μάλιστα την εκθέσαμε και στο δικαστήριο. Κατ' ιδιαν την είχε κάνει, όπως μου είχε πει η εντολέας μου, μέσα στο σπίτι και μπροστά στον παππού της. Όταν έγινε η διάσπαση στη σχέση τους στις αρχές Ιουλίου με την κοπέλα, την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει, αν του πάρει το παιδί και πάει στη Γερμανία, θα σκοτώσει και το μωρό και θα αυτοκτονήσει... Δηλαδή κάτι που τελικά υλοποιήθηκε» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

«Αυτή η απειλή εκτοξεύτηκε λίγες ημέρες αφού είχαν χωρίσει. Μετά βέβαια υπήρξε μία βελτίωση στον τρόπο επαφής. Όπως σας είπα, το παιδί το έβλεπε κανονικά και δεν το στερήθηκε ποτέ. Πρόκειται για τραγική ιστορία και δεν υπήρχε κανένας ιδιαίτερος λόγος να φτάσουμε ως εκεί. Εμείς θεωρώ ήμασταν και ιδιαιτέρως διαλλακτικοί, στο να τον βοηθούμε να βλέπει το παιδί. Δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση από μέρους μας η άρνηση ή κάποια δυσχέρεια στην επικοινωνία», πρόσθεσε.

Ο 56χρονος σύμφωνα με μαρτυρία φίλου και συγχωριανού του, που τον βοηθούσε με την εκτροφή των αιγοπροβάτων, είχε αντιληφθεί ότι πιθανόν θα έχανε στο δικαστήριο -που έγινε πριν λίγες μέρες- την επιμέλεια του παιδιού. Όπως ανέφερε ο 50χρονος φίλος του μιλώντας στο ΑΠΕ, όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που η σύντροφός του μετά την απόφαση να χωρίσουν, του απαγόρευσε να βλέπει το παιδί, αν και ο 56χρονος έδειχνε ενδιαφέρον για αγοράκι τους, που είχε βαφτιστεί πριν από δυο μήνες με το όνομα Στυλιανός. Νονός του μικρού ήταν επίσης προσωπικός φίλος του 56χρονου.

Οι κάτοικοι της Λεκάνης περιγράφουν τον 56χρονο ως ιδιαίτερα εργατικό, καθώς όλη μέρα σχεδόν ασχολούνται με την εκτροφή του μεγάλου αριθμού αιγοπροβάτων που διατηρούσε σε μαντριά της περιοχής. Μάλιστα, κάποιες φορές, ορισμένοι συγχωριανοί του πήγαιναν να τον βοηθήσουν, ώστε να μπορέσει να τα βγάλει πέρα. Ωστόσο, δεν είχε ιδιαίτερα κοινωνικές σχέσεις με τους κατοίκους του χωριού και όπως επισημαίνουν, στο παρελθόν δεν έχει επιδείξει παραβατική συμπεριφορά, δε δημιουργούσε προβλήματα, ενώ δεν γνωρίζουν, αν είχε διάφορα προβλήματα υγείας που επηρέαζαν τη συμπεριφορά του.

Η 29χρονη σύντροφός του 56χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο από τα ίδια του τα χέρια γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, όπου διαμένει και η μητέρα της, που κατάγεται από τη Λεκάνη, χωριό στο οποίο διατηρεί και το πατρικό της σπίτι. Η 29χρονη γυναίκα ήταν φωτογράφος και αγαπούσε ιδιαίτερα τη γενέτειρα της μητέρα της. Κατά την παραμονή της στο χωριό είχε δημιουργήσει κι ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο φωτογραφικό λεύκωμα με πολλές φωτογραφίες από το χωριό και τους κατοίκους του. Όλοι κάνουν λόγο για μια πολύ ευγενική κοπέλα, που γνωρίστηκε με τον 56χρονο όταν ήρθε στην Ελλάδα, σύναψε σχέση μαζί του και απέκτησε ένα παιδί, το οποίο εκείνος αναγνώρισε, χωρίς να έχουν παντρευτεί.

Τα προβλήματα δεν άργησαν να φανούν στη σχέση του ζευγαριού και όπως τονίζει ο φίλος και συγχωριανός του 56χρονου, πολλές φορές τον συμβούλευε, ενώ κάποιες άλλες φορές και ο ιερέας του χωριού προσπαθούσε να τους προσεγγίσει, για να τους συμβουλέψει. Ο 56χρονος ήταν παντρεμένος, πατέρας δυο παιδιών με εγγόνια, αλλά φέρεται να είχε διακόψει τις σχέσεις με την προηγούμενη οικογένειά του, που ζει σε άλλη περιοχή της Καβάλας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...