Τραγωδία στη Μακρακώμη: Σε γυναικοκτονία και αυτοκτονία του δράστη κατέληξε το πόρισμα

Τραγωδία στη Μακρακώμη: Σε γυναικοκτονία και αυτοκτονία του δράστη κατέληξε το πόρισμα

Σχεδόν δυόμιση χρόνια μετά την ανεύρεση του ζευγαριού σε λίμνη αίματος απορρίφθηκαν όλα τα άλλα σενάρια

Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση της οικογενειακής τραγωδίας που συγκλόνισε πριν από 2,5 χρόνια το πανελλήνιο, όταν 48χρονος πρατηριούχος καυσίμων και η 50χρονη σύζυγός του είχαν βρεθεί νεκροί στο σπίτι τους μέσα σε μια λίμνη αίματος στη Μακρακώμη Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, επρόκειτο για μία ακόμη γυναικοκτονία, ενώ στη συνέχεια ο δράστης γύρισε το περίστροφο και έβαλε τέλος και στη δική του ζωή, όπως μεταδίδει το lamiareport.gr. Από τις δικαστικές αρχές εξετάστηκαν δύο σενάρια, που είχαν ακουσθεί από το περιβάλλον του δράστη και αφορούσαν την είσοδο στο σπίτι τρίτου προσώπου, το οποίο αφού εκτέλεσε το ζευγάρι, είχε στήσει σκηνικό αυτοκτονίας και το άλλο, ότι η 50χρονη είχε αυτοκτονήσει και στη συνέχεια ο 48χρονος απελπισμένος είχε βάλει τέλος στη ζωή του.

Αποκλείστηκαν όμως και τα δύο σενάρια, από το σύνολο των ευρημάτων. Όσον αφορά στην παρουσία τρίτου ατόμου, ο χώρος όπου βρέθηκαν οι δύο σοροί, ήταν ερμητικά κλειστός, ενώ μέσα στο σπίτι βρέθηκαν χρήματα και τιμαλφή, τα οποία κανείς δεν είχε πειράξει. Ως προς το δεύτερο σενάριο, από την ιατροδικαστική έκθεση ακόμη, αλλά και από την έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι η αδικοχαμένη 50χρονη έφερε τραύμα σε σημείο, που δεν παρέπεμπε σε αυτοχειρία, ενώ στο περίστροφο που κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς, βρέθηκε αποτύπωμα μόνο του 48χρονου.

Έτσι, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κατέληξε στην αρχική εκδοχή, που ήθελε βάσει μαρτυριών, το ζευγάρι να περνά μια περίοδο διαρκών καυγάδων, που κατέληξε στο έγκλημα και στη συνέχεια στην αυτοχειρία του δράστη. Στην αναφορά της προς τον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας καταγράφεται, ότι ο πυροβολισμός της 50χρονης «αποτελεί αποτέλεσμα δόλιας εγκληματικής ενέργειας του συζύγου της με τη χρήση πυροβόλου όπλου». Ο δε θανάσιμος τραυματισμός του 50χρονου «οφείλεται σε αυτοπυροβολισμό - αυτοχειρία με δική του θέληση χωρίς να τον καταπείσει ή να του δώσει βοήθεια άλλος».

Την αρχειοθέτηση της υπόθεσης δέχτηκε και ο Εισαγγελέας Εφετών.