Χρυσή Αυγή: Κρίνεται το θέμα της αναβολής λόγω προβλημάτων υγείας του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χρυσή Αυγή: Κρίνεται το θέμα της αναβολής λόγω προβλημάτων υγείας του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ο άλλοτε πανίσχυρος άνδρας της Χρυσής Αυγής εξακολουθεί να βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης

Το θέμα της αναβολής της δίκης σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής (26/7) ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Το αίτημα έχει υποβάλλει η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου που εξακολουθεί να βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης μετά από πολύμηνη περιπέτεια υγείας που είχε όταν νόσησε με κορονοιό.

Το δικαστήριο ζήτησε να προσκομιστεί αναλυτικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του άλλοτε πανίσχυρου άνδρα της Χρυσής Αυγής με ενδεχόμενη πρόβλεψη για το πότε θα καταφέρει να είναι σε θέση να παραστεί στην δίκη του στο Εφετείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο επικαιροποιημένο ιατρικό πιστοποιητικό είναι έτοιμο και σε αυτό φέρεται να γίνεται εκτίμηση για πολύμηνη παραμονή στο κέντρο αποκατάστασης του Νίκου Μιχαλολιάκου προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του.

Είναι ενδεικτικό πως ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου αναφερόμενος, στην προηγούμενη συνεδρίαση, στην κατάσταση της υγείας του εντολέα του έκανε λόγο για «βουβό πρόσωπο αρχαίας τραγωδίας».

Τη σκυτάλη της διαδικασίας θα πάρει η εισαγγελέας της έδρας για να τοποθετηθεί και αμέσως μετά οι δικαστές θα αποφασίσουν αν η δίκη θα ξεκινήσει επί της ουσίας, αν θα υπάρξει διακοπή για τον Σεπτέμβριο ή αν, τελικά, θα αναβληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλλαν ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός , ο οποίος μάλιστα, δηλώνει πολιτικός κρατούμενος, ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος οι οποίοι επικαλέστηκαν ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή.

1
σχόλιο
  1. avatar Ένας απόμαχος Ναυτικός

    Βρε πως αλλάζουν οι καιροί. Που είναι αυτός ο αμείλικτος και "αγέρωχος" αρχηγός της πιο αηδιαστικής και εμετικής οργάνωσης άθλιων και άνανδρων ενεργών οπαδών; Όταν έδινε τις εντολές για δολοφονίες, άγριους ξυλοδαρμούς, κυνηγητό ανήμπορων ανθρώπων ήταν υγιής και ακμαιότατος! Ντροπή που τολμά να ατενίζει γύρω του σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Να χαρώ ιδεαλιστή... από το βλέμα του και μόνο, αντιλαμβάνεται κανείς την κτηνωδία που κρύβει αυτός... ας πούμε άνθρωπος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...