Δίκη Χρυσής Αυγής: Διακόπηκε για τις 26 Ιουλίου

Δίκη Χρυσής Αυγής: Διακόπηκε για τις 26 Ιουλίου

Η πλευρά του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης λόγω επικαλούμενη προβλήματα υγείας

Για τις 26 Ιουλίου διεκόπη η δίκη σε δεύτερο βαθμό της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την νέα διακοπή της δίκης προκειμένου
να κρίνει το αίτημα αναβολής που έχει υποβάλει η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου. Το δικαστήριο ζήτησε στην επόμενη συνεδρίαση να προσκομιστεί αναλυτικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του Νίκου Μιχαλολιάκου και ενδεχόμενη πρόβλεψη για το πότε θα αποκατασταθεί η υγεία του.

Η υπεράσπιση με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας επανέφερε το αίτημα αναβολής της δίκης. Ο συνήγορος του άλλοτε πανίσχυρου αρχηγού της Χρυσής Αυγής προσκόμισε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων νέο πιστοποιητικό από κέντρο αποκατάστασης στους Αγίους Αναργύρους, όπου νοσηλεύεται εδώ και ένα μήνα ο Νίκος Μιχαλολιάκος ,μετά την πολύμηνη περιπέτεια που είχε, όταν νόσησε με κορονοιό. Ο συνήγορος υπεράσπισης αναφερόμενος την κατάσταση της υγείας του εντολέα του έκανε λόγο για «βουβό πρόσωπο αρχαίας τραγωδίας». «Δεν μπορώ να συνεργαστώ μαζί του. Πρέπει να γίνει σοβαρή δίκη…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, το δικαστήριο προχώρησε στη νομιμοποίηση των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας με την οικογένεια Φύσσα να δηλώνει «παρών».

Μαρία Ζαχαροπούλου