Δολοφονία 42χρονου στη Ραφήνα: Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή – Του έσπασαν το κρανίο

Δολοφονία 42χρονου στη Ραφήνα: Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή – Του έσπασαν το κρανίο

Τι υποστήριξε ο ένας εκ των δύο 24χρονων κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία - Η οργισμένη αντίδραση της μάνας του θύματος

Πλαϊνό κάταγμα κρανίου, θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο και ενδοεγκεφαλικό αιμάτωμα είναι τα ευρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, που αναφέρονται στην ιατροδικαστική έκθεση του 42χρονου που δολοφονήθηκε στη Ραφήνα τα ξημερώματα της Κυριακής.

Τα χτυπήματα ήταν τόσο σοβαρά, που τον οδήγησαν στον θάνατο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διευκρινιστεί, εάν χρησιμοποιήθηκε ή όχι σιδηρογροθιά και εάν το κάταγμα στο κρανίο οφείλεται από πτώση στο κράσπεδο. «Αυτοί θα πάνε φυλακή και θα βγουν, το δικό μου παιδί, το παιδί δε βγαίνει από το χώμα, αυτοί θα βγουν…», είπε η μητέρα του 42χρονου μιλώντας στο Mega.

Η τραγική μητέρα δεν δέχεται την δικαιολογία της κακιάς στιγμής που επικαλέστηκαν οι δράστες και μιλά για ένα έγκλημα προμελετημένο. «Ήταν φτιαχτή η δουλειά, δεν πας έτσι, φονικό όπλο αυτό που πήγαν και σκοτώσανε, ήταν φονικό όπλο, όταν πας και παρεξηγείσαι, δεν πας με φονικό όπλο να σκοτώσεις οποιονδήποτε και να βρίσει», συνέχισε η μητέρα του 42χρονου.

«Μας κοίταξε ειρωνικά και άγρια»

Ο 42χρονος διασκέδαζε σε μπαρ της Ραφήνας το βράδυ του Σαββάτου. Όταν έφυγε ξημερώματα Κυριακής, οι δύο δράστες τον περίμεναν έξω απ' αυτό, όπου τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου. Όπως προέκυψε από την κατάθεση των δύο 24χρονων κατηγορουμένων, το θύμα έχασε τη ζωή του για ασήμαντη αφορμή, για ένα σκούντημα, για ένα κοίταγμα.

«Σκούντηξε έναν από την παρέα μας, που περίμενε την σειρά του να μπει στη τουαλέτα. Όταν του ζήτησε τον λόγο, τσακώθηκαν. Μετά μας κοίταξε ειρωνικά και άγρια», είπε ο ένας από τους δύο 24χρονους συλληφθέντες στην κατάθεσή του. Τρεις νεαροί που ήταν στην παρέα των δυο κατηγορουμένων, κλήθηκαν να καταθέσουν στην αστυνομία, ωστόσο δεν αποδείχθηκε η εμπλοκή τους στο αποτρόπαιο έγκλημα. «Η γνώση που έχω, είναι ότι δεν ήταν καρτέρι, ήταν γρήγορη στιγμή, άτυχη στιγμή και δυστυχώς συνέβη αυτό που συνέβη αλλά επαναλαμβάνω, ο δικός εντολέας δεν συνελήφθη, κατέθεσε… ήταν αυτός που βοήθησε», υποστήριξε ο δικηγόρος του 24χρονου συλληφθέντα, Παναγιώτης Γαργαρέτας.

Στους δύο 24χρονους ασκήθηκε ποινική δίωξη ασκήθηκε για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Τι υποστήριξε ο 24χρονος δράστης

Ένας από τους δύο συλληφθέντες, όπως αποκάλυψε το Mega, υποστήριξε μεταξύ άλλων στην απολογία του: «Ενώ καθόμασταν, πέρασε ανάμεσά μας και μας έσπρωξε ένας άνδρας, που μετά έμαθα το όνομά του. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, επέστρεψε και έκανε ξανά το ίδιο πράγμα. Ο φίλος μου εκείνη τη στιγμή τον ρώτησε, εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και τότε το θύμα άρχισε να τον σπρώχνει και έπειτα τον έπιασε από τον λαιμό. Τότε τον έσπρωξα και εγώ για να τους χωρίσω και να ηρεμήσουν».

Και συνέχισε: «Το θύμα με έπιασε από τον λαιμό και με έσπρωξε. Ύστερα με χτύπησε με γροθιά στο μέτωπο και εγώ ανταπέδωσαν ρίχνοντάς του μπουνιά στο σαγόνι, για να αμυνθώ. Τότε με είδε ο φίλος μου – ο 4ος της παρέας – και ήρθε προς το μέρος μου για να με απεγκλωβίσει ρίχνοντάς του μπουνιά, γιατί εγώ ήμουν στο έδαφος. Κατάφερα τελικά να τον σπρώξω και με το πόδι μου και τον έριξα κάτω».