Βόλος: Στο εδώλιο για δύο ανθρωποκτονίες ο 40χρονος που σκότωσε τη νονά του

Βόλος: Στο εδώλιο για δύο ανθρωποκτονίες ο 40χρονος που σκότωσε τη νονά του

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου υιοθέτησε την παραπεμπτική πρόταση του εισαγγελέα για τον 40χρονο, που τον περασμένο Νοέμβριο συγκλόνισε το πανελλήνιο με τη δολοφονία της νονάς του και την εξιχνίαση και δεύτερου στυγερού εγκλήματος που διέπραξε πριν από 12 χρόνια, της μητέρας του πρώην δικηγόρου του.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με βούλευμά του κρίνει, ότι ο στυγερός δολοφόνος πρέπει να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου για ανθρωποκτονία κατά συρροή με πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για τις δολοφονίες με θύματα την 75χρονη Ευθαλία Αλεξούλη - Αβραμίδου και τη Νίκη Μηλίνη - Τσιρογιάννη, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα taxydromos.gr. Το βούλευμα παραπομπής αναμένεται να σταλεί στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, προκειμένου να εγκριθεί και να καταστεί αμετάκλητο.

Επισημαίνεται, ότι από την υπεράσπιση δεν υποβλήθηκε νέος ισχυρισμός για τον ανεξιχνίαστο επί σειρά ετών φόνο της Νίκης Μηλίνη, ούτε στοιχεία πέραν απ’ όσα είχαν γίνει γνωστά μετά την απολογία του κατηγορουμένου. Η άτυχη νονά του, Ευθαλία Αλεξούλη - Αβραμίδου, βρέθηκε κατακρεουργημένη στις αρχές Νοεμβρίου 2021 σε αποθήκη της πολυκατοικίας, όπου διέμενε στην οδό Καζανάκι στη Νέα Ιωνία.

Η 69χρονη μητέρα του μέχρι την δεύτερη δολοφονία δικηγόρου του, Νίκη Μηλίνη - Τσιρογιάννη, είχε βρεθεί επίσης κατακρεουργημένη στο σπίτι της στην οδό Μελίνας Μερκούρη στη Νέα Ιωνία τον Αύγουστο του 2009, όμως το έγκλημα παρέμενε ανεξιχνίαστο επί 12 χρόνια.

Ο 40χρονος προχώρησε σε σειρά ενεργειών αφού δολοφόνησε τη νονά του, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του και να θολώσει τα νερά των αστυνομικών ερευνών. Εκρυψε τη σορός της και εξαφανίστηκε από τον τόπο του εγκλήματος, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να τον αναζητά. Δεν δίστασε ακόμη να επισκεφτεί το σπίτι της άτυχης γυναίκας και να έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά της, για να δει δήθεν τι συμβαίνει, όταν έγινε δήλωση εξαφάνισης.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου ζητεί να δικαστεί και για τον δεύτερο φόνο, της Νίκης Μηλίνη - Τσιρογιάννη, τον οποίο ο 40χρονος αρνείται κατηγορηματικά μέχρι σήμερα. Το Συμβούλιο επικαλείται το δείγμα DNA που βρέθηκε στα νύχια της θανούσας και τις στενές σχέσεις που είχαν οι παππούδες του κατηγορουμένου με τη θανούσα, τους οποίους ο δράστης επισκεπτόταν συχνά.