ΕΛ.ΑΣ.: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία μελών συμμορίας που διέπραττε διαρρήξεις στο κέντρο της Αθήνας

ΕΛ.ΑΣ.: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία μελών συμμορίας που διέπραττε διαρρήξεις στο κέντρο της Αθήνας

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η συμμορία εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 440.000 ευρώ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες (ΕΔΩ) δύο αλλοδαπών, κατηγορούμενων ως μελών συμμορίας που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την 10-5-2022 από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι είχαν συστήσει τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2021 συμμορία με συμπαγή δομή και διακριτούς ρόλους που διέπραττε διαρρήξεις- κλοπές σε οικίες στο κέντρο των Αθηνών.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει, ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν διαπράξει τέσσερις διαρρήξεις σε οικίες στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών, με το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η συμμορία να υπερβαίνει τις 440.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476201 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.