Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για τους αιφνίδιους θανάτους του 7χρονου και της 3χρονης

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για τους αιφνίδιους θανάτους του 7χρονου και της 3χρονης

Τι λέει ο Νίκος Καπραβέλος

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη για τους θανάτους δύο μικρών παιδιών, 3 και 7 ετών, που έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή. Ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, δήλωσε συγκλονισμένος για την απώλεια των δύο παιδιών.

«Διερευνώνται οι θάνατοι και του 7χρονου και του 3χρονου που έφυγαν από αιφνίδιο θάνατο. Προφανώς, είναι κάποια λοίμωξη που κρύβεται από πίσω ή μία εγκεφαλίτιδα ή μία μηνιγγίτιδα. Μέσα στα νοσοκομεία δε βλέπουμε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, ξαφνικά μολύνονται και χάνουν τη ζωή τους» είπε αρχικά στο Mega.

«Όταν χάνεται ένα παιδί, χάνεται ο ήλιος. Πίσω από έναν αιφνίδιο θάνατο κρύβονται πολλές λοιμώξεις, και λοιμώξεις από διάφορες νόσους. Οι περιπτώσεις ωστόσο αυτές είναι σπάνιες, αλλά όχι ότι δεν υπάρχουν.  Για παράδειγμα, ο μύκητας candida auris δεν απειλεί τη δημόσια υγεία, απασχολεί τα νοσοκομεία και πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα» εξήγησε ο Νίκος Καπραβέλος.

«Η μία περίπτωση, του 3χρονου, είναι ότι μπορεί να είναι σύνδρομο μετά από λοίμωξη από κορονοϊό. Παρόλο που το παιδί δεν είχε μολυνθεί,  είχαν περάσει οι γονείς του, και στον ορό του παιδιού βρέθηκαν αντισώματα του κορονοϊόυ. Και οι δύο περιπτώσεις είναι υπό διερεύνηση» κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...