Αν κάνετε αυτή την άσκηση κάθε ημέρα, δεν θα έχετε πρόβλημα με την καρδιά

Αν κάνετε αυτή την άσκηση κάθε ημέρα, δεν θα έχετε πρόβλημα με την καρδιά

Δεν χρειάζεται να είστε στο γυμναστήριο

Oι άνδρες που εκτελούν τουλάχιστον 40 push-ups σε καθημερινή βάση, έχουν 96% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιαγγειακές διαταραχές.

Mια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό JAMA Network Open δείχνει ότι τα άτομα και ειδικά οι άνδρες που εκτελούν τουλάχιστον 40 push-ups σε καθημερινή βάση, έχουν 96% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιαγγειακές διαταραχές, όπως έμφραγμα, σε σύγκριση με εκείνους που καταφέρνουν να κάνουν μόνο δέκα επαναλήψεις.

Φαίνεται ότι υπάρχει ένας πολύ ισχυρός συσχετισμός (96% είναι τεράστιο ποσοστό) μεταξύ της ικανότητας του ανθρώπινου σώματος να υποβληθεί στην προσπάθεια ανύψωσης του σώματος μέσω της πίεσης των δυο χεριών και της υγείας του καρδιακού συστήματος στο σύνολό του.

Τα δεδομένα έχουν έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον γιατρών, διατροφολόγων και αθλητών. Αυτό που έχει επιβεβαιωθεί είναι ότι η καθημερινή άσκηση, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον 40 συνεχόμενες κάμψεις, αποτελεί εξαιρετική μέθοδος πρόληψης της πιο διαδεδομένης αιτίας πρόωρου θανάτου στους άντρες, την καρδιακή προσβολή.

Γιατί push-ups;

Επειδή είναι μια από τις λίγες ασκήσεις με το ίδιο το σωματικό βάρος, η οποία ασκεί την περισσότερη δύναμη στο θωρακικό τμήμα και απαιτεί μια πολύ στενή σχέση μεταξύ του σωματικού βάρους και της ικανότητας των μυών να ρέουν αρκετό αίμα στο μυοκάρδιο (επομένως οξυγόνο) για την εκτέλεση της άσκησης.

Άλλες σωματικές ασκήσεις, όπως η άρση βαρών, δεν λαμβάνουν υπόψη το σωματικό βάρος, μόνο τη μυϊκή δύναμη.