Το μυστικό για να φτιάξετε γραμμωμένους κοιλιακούς

Το μυστικό για να φτιάξετε γραμμωμένους κοιλιακούς

Η άσκηση που κάνουν οι «υπερ-ήρωες» ηθοποιοί του Χόλυγουντ

Με τη χρήση ενός μονόζυγου, μπορείς να αποκτήσεις εμφανές «six pack», απλά κρεμώντας το σώμα σου από τη μπάρα.

«Αυτή η "κρεμαστή προπόνηση", είναι μια απλή κίνηση που μπορεί να διεγείρει πολλές μυϊκές ομάδες άνω και κάτω κορμού, με πρωτεύοντα στόχο την ενίσχυση του πυρήνα», λέει ο celebrity personal trainer Don Saladino, και προσθέτει:

«Αρκεί να προσθέσεις μια έξτρα κίνηση: το σήκωμα των γονάτων σου στο ύψος του στήθους».

Η άσκηση hanging knee raise ενισχύει τους κοιλιακούς μυς από μια κρεμασμένη θέση, αλλά ταυτόχρονα τονώνει τους μυς της ωμοπλάτης.

«Τη στιγμή που ανεβάζεις και τα δυο γόνατα ενωμένα προς το στήθος και αρχίζεις να περιστρέφεις τη μέση σου δεξιά και αριστερά δημιουργείται μια ισχυρή δύναμη πρόσφυσης, η οποία αναγκάζει το σύνολο των κοιλιακών μυών να ενεργοποιηθούν περισσότερο από κάθε παραλλαγή άσκησης κοιλιακών», λέει ο Saladino, εξηγώντας τον σωστό τρόπο.

Τοποθέτησε τα χέρια λίγο πιο ανοιχτά από το άνοιγμα των ώμων, με τις παλάμες σε εμπρόσθια λαβή. Τα πόδια δεν εφάπτονται στο πάτωμα. Χρησιμοποίησε τους κοιλιακούς σου για να σηκώσεις τα γόνατα ψηλά. Τη στιγμή που τα γόνατα έρθουν στο ύψος της λεκάνης, δοκίμασε μια στροφή της οσφυικής περιοχής προς τα αριστερά και αμέσως μια στροφή δεξιά.

Κάθε φορά, τα γόνατα πρέπει να φτάνουν στο ύψος του στήθους.

Όπως λέει ο προπονητής: «Μην προσπαθείς να ταρακουνάς τον κορμό. Στερέωσε το άνω μέρος του σώματος όσο το δυνατόν περισσότερο από τις λαβές των χεριών σου στη μπάρα και στόχευσε στη σταθερότητα του πυρήνα. Προσπάθησε να διατηρείς τη σπονδυλική στήλη ευθεία καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης, και μην ανασηκώνεις τους ώμους για να διευκολύνεις την άρση των ποδιών».

Παρακαλούμε περιμένετε ...