Γιώργος Κιμούλης: Απαντά με αγωγές στις καταγγελίες της Ζέτα Δούκα

Γιώργος Κιμούλης: Απαντά με αγωγές στις καταγγελίες της Ζέτα Δούκα

Διεκδικεί αποζημιώσεις από την ηθοποιό, δύο ακόμη συναδέλφους τους και τρία μέλη του ΣΕΗ

Ένα περίπου χρόνο μετά τις καταγγελίες της ηθοποιού Ζέτας Δούκα, ότι υπέστη σωματική και λεκτική βία από τον Γιώργο Κιμούλη πριν από 14 χρόνια στο πλαίσιο συνεργασίας τους, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης προσέφυγε στη δικαιοσύνη και με αγωγές στρέφεται σε βάρος συναδέλφων του, αλλά και κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών διεκδικώντας αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ για ηθική και περιουσιακή βλάβη .

Ο Γιώργος Κιμούλης με πολυσέλιδη αγωγή που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, στρέφει τα πυρά του στην Ζέτα Δούκα, αλλά και στους ηθοποιούς Δώρα Χρυσικού και Νίκο Ψαρρά, που επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της, ζητώντας να του καταβάλλουν το ποσό των 231.227, 80 ευρώ για την περιουσιακή βλάβη, που όπως λέει, υπέστη από τις αναφορές τους. Επιπλέον, διεκδικεί για την ηθική βλάβη από την κ. Δούκα 250.000 ευρώ και από την κ. Χρυσικού και τον κ. Ψαρρά 125.000 ευρώ από τον καθένα.

«Συκοφαντικά, ανεπέρειστα, ανυπόστατα και κατασκευασμένα, ψευδολογήματα»

Στην αγωγή του ο κ. Κιμούλης επισημαίνει πως όλα αυτά τα χρόνια «ουδεμία εξώδικη ή δικαστική όχληση» είχε σημειώνοντας ότι υπάρχουν μάρτυρες που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των συναδέλφων του «περί καταχρηστικών εκτός ορίων, μη ανεκτών ή μη νόμιμων δήθεν συμπεριφορών μου». Ο κ. Κιμούλης χαρακτηρίζει «απολύτως συκοφαντικά, ανεπέρειστα, ανυπόστατα και κατασκευασμένα, ψευδολογήματα» όσα καταγγέλλονται σε βάρος του.

«Ουδείς λόγος υπήρχε για να βρίσω τόσο χυδαία και να χτυπήσω μια γυναίκα μια συνάδελφο και μάλιστα με κλωτσιά στο στέρνο, ενώπιον μάλιστα τρίτον» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Ουδέποτε έχω δημιουργήσει κλίμα φόβου και απαξίωση σε βάρος της πρώτης των εναγομένων (σ.σ. Ζ. Δούκα), ουδέποτε έχω βρίσει την πρώτη των εναγομένων, ουδέποτε έχω ασκήσει σωματική, λεκτική ή ψυχολογική βία κατά αυτής, ουδέποτε έχω επιδείξει εις βάρος της απάνθρωπη, αντισυναδελφική ή καταχρηστική συμπεριφορά επί σκηνής, ούτε της έχω προκαλέσει οιανδήποτε βλάβη η ζημιά, όπως ψευδώς ισχυρίζεται» τονίζει και συνεχίζει λέγοντας πως «Η οποιαδήποτε, δε, στιγμιαία ένταση στη σχέση μας στο πλαίσιο της δουλειάς μας, ουδέποτε υπερέβη τα ανεκτά από τον μέσο άνθρωπο όρια του και ουδέποτε ανέπτυξα ο ίδιος καταχρηστικές, παρενοχλητικές και συμπεριφορές εκτός των ορίων του νομού».

«Ήθελαν να με διαβάλουν, να με εξευτελίσουν, να με εξοντώσουν επαγγελματικά και ηθικά»

Σε δεύτερη αγωγή του ο Γιώργος Κιμούλης στρέφεται κατά του ΣΕΗ του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Πασχάλη Τσαρούχα, καθώς και δυο ακόμη μελών του διεκδικώντας συνολικό ποσό αποζημίωσης 250.000 ευρώ, αλλά και επιπλέον 231.227, 80 ευρώ για την περιουσιακή ζημία την οποία, όπως υποστηρίζει, υπέστη.

Ο γνωστός σκηνοθέτης κατηγορεί για μεροληψία προς το πρόσωπο του το Σωματείο αναφέροντας πως «εσπευσμένα (τρεις μόλις ημέρες μετά την εμφάνιση της Ζέτας Δούκα στη τηλεόραση) δίκην εισαγγελίας» τον παρέπεμψε αυτεπαγγέλτως στο Πειθαρχικό μαζί, μάλιστα, με άλλον ηθοποιό, ο οποίος είχε καταγγελθεί για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Αναφερόμενος δε στον Σπύρο Μπιμπίλα υποστηρίζει, ότι με δεκάδες συνεντεύξεις του δημιούργησε εντυπώσεις σε βάρος του. Ο κ. Κιμούλης κατηγορεί το ΣΕΗ, ότι υπέδειξε στους καταγγέλλοντες τις καταθέσεις τους διορθώνοντας τις αρχικές τους και κάνει λόγο για σκοπιμότητα και μεθοδευμένη ενέργεια «να με διαβάλουν, να με εξευτελίσουν, να με εξοντώσουν επαγγελματικά και κυρίως ηθικά, προκειμένου να διασώσουν το αμφίβολο κύρος και να διαφημίσουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τη δήθεν αποτελεσματικότητα και εγκυρότητα της πραγματικά αίολης πειθαρχικής διαδικασίας, ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου το ΣΕΗ, προς ίδιον όφελος των εναγομένων και πάντως εις βάρος μου». Μάλιστα, αναφερόμενος στο «κλίμα» που επικρατούσε στο Πειθαρχικό υποστηρίζει ότι θύμιζε «περισσότερο κλίμα συνοικιακού καφενείου παρά οργάνου απονομής δικαιοσύνης» .