Δολοφονία Άλκη: Πυρ και μανία ο Κούγιας – «Για ποιο λόγο οι συνάδελφοί μου θριαμβολογούν;», αναρωτιέται

Δολοφονία Άλκη: Πυρ και μανία ο Κούγιας – «Για ποιο λόγο οι συνάδελφοί μου θριαμβολογούν;», αναρωτιέται

Δημόσια τοποθέτηση του δικηγόρου του 19χρονου θύματος, για όσα ακούστηκαν έπειτα από την διαδικασία αναγνώρισης

Πυρ και μανία είναι ο Αλέξης Κούγιας , όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση, που εξέδωσε και στρέφεται κατά των δικηγόρων των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Αφορμή για τη δημόσια τοποθέτηση του γνωστού δικηγόρου ήταν οι «θριαμβευτικές» -όπως τις χαρακτηρίζει- δηλώσεις τους μετά τη διαδικασία αναγνώρισης, καθώς οι φίλοι του 19χρονου θύματος αναγνώρισαν μόνο τον 20χρονο Αλβανό από τους 12 κατηγορουμένους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

«Πληροφορήθηκα τις θριαμβευτικές δηλώσεις των δικηγόρων κάποιων κατηγορουμένων μετά τη διαδικασία αναγνώρισης και δεν μπορώ να αντιληφθώ για ποιο λόγο οι εκλεκτοί συνάδελφοί μου θριαμβολογούν.

Αντιλαμβάνομαι ως δικηγόρος που σέβεται το τεκμήριο αθωότητος ότι αναζητούν μια ελάχιστη υπερασπιστική βάση για να αρθρώσουν έναν ευπρεπή υπερασπιστικό λόγο γι’ αυτούς τους στυγνούς εγκληματίες που αφαίρεσαν με τον πλέον σκληρό τρόπο τη ζωή του Αλκιβιάδη και προσπάθησαν να αφαιρέσουν τη ζωή και των δυο νεαρών παιδιών, που σήμερα τους είδαν απέναντί τους.

Θέλω να τους κάνω μια ερώτηση: Δηλαδή, τι περίμεναν;

Την ώρα που 12 στυγνοί εγκληματίες με δρεπάνια, με σκεπάρνια, με μαχαίρια καραμπίτ τους έσφαζαν και τους χτυπούσαν με σιδερένιους λοστούς να έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίσουν κάποιον;

Γιατί θριαμβολογούν;

Αφού όλοι όσοι συμμετείχαν και μόνο γιατί ήταν εκεί θα καταδικαστούν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Αυτό δέχεται κι ο Ποινικός Κώδικας.

Σε λίγο που θα καθαρίσει το μυαλό τους, κι αν όχι τώρα στο δικαστήριο, θα πουν την αλήθεια για να βελτιώσουν τη θέση τους. Η δυσκολία δεν είναι στην τηλεόραση, η δυσκολία είναι ενώπιον της δικαιοσύνης και ειδικά ενώπιον του δικαστηρίου.

Λυπάμαι που πρέπει να κάνω αυτές τις δηλώσεις, αλλά υπάρχουν και δυο γονείς που δεν μπορούν να ακούνε και να διαβάζουν κάθε ημέρα ότι το σφαγμένο και με πολτοποιημένο το κεφάλι του παιδί τους, ούτε το μαχαίρωσε, ούτε το χτύπησε έστω κι ένας απ’ αυτούς τους 12 εγκληματίες».

1
σχόλιο
  1. avatar Ένας απόμαχος Ναυτικός

    Κύριε Κούγια γιατί απορείς για τον θριαμβευτικό χαρακτήρα που δείχνουν οι δικηγόροι των δολοφόνων; Έλα τώρα κι εσύ που δεν γνωρίζεις. Απλά και ξεκάθαρα, οι άνθρωποι αυτοί φαίνεται πως έχουν "εμπιστοσύνη" στην Ελληνική δικαιοσύνη. Ξέρουν πως το κύκλωμα (δυστυχώς υπάρχουν πολλά κυκλώματα) έχει τέτοια στεγανά, ώστε να μπορούν να χρηματίζονται και κάποια υψηλά ιστάμενα πρόσωπα που επηρεάζουν τις δίκες εγκληματιών με θετική γι' αυτούς έκβαση, δίχως να το πάρει χαμπάρι κανείς!!! Έτσι μην εκπλαγούμε όταν ακούσουμε ποινές με αναστολή και ελαφρυντικά τέτοια που σύντομα να βρεθούν ελεύθερα αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη ύστερα από κάποια μικρής διάρκειας φυλάκιση. Με αυτούς θα ασχοληθούμε τώρα; Η Γιαγιά είναι το "μεγάλο πρόβλημα" της κοινωνίας. Αυτή είναι "εγκληματίας" και πρέπει να πληρώσει. Όσο γι' αυτούς που ήθελαν να την στείλουν στη φυλακή, θα πρέπει να πάρουν παράσημο ανδρείας. Τι να πει κανείς!
    Εδώ που τα λέμε είναι ΜΕΓΑΛΟ κοινωνικό πρόβλημα η κατάντια αυτής της Γυναίκας που αναγκάστηκε να προβεί σε τέτοια ενέργεια για να καλύψει την ανάγκη για τροφή που έχει ένας άνθρωπος για να ζήσει. Μόνο που εδώ το "έγκλημα" και μάλιστα διαρκείας το έκαναν και εξακολουθούν να το διαπράττουν οι πρώην και νυν κυβερνόντες. Αυτοί όλοι πρέπει να μπουν φυλακή κι εκεί να μείνουν. Ευχή; Όχι, λαϊκή απαίτηση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...