Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Πρακτική μαφίας αναγνωρίζει η ΕΛ.ΑΣ στην επίθεση

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Πρακτική μαφίας αναγνωρίζει η ΕΛ.ΑΣ στην επίθεση

Πώς έχουν χαρτογραφήσει οι ειδικοί το σχέδιο από τους χούλιγκανς του ΠΑΟΚ - Ανατριχιάζει η κατάθεση του αστυνομικού που βρέθηκε πρώτος δίπλα στον 19χρονο

Συνεχώς καινούργια στοιχεία συλλέγει η ΕΛ.ΑΣ για την δολοφονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, από τη στιγμή που αρχίζουν και ανοίγουν τα στόματα των συλληφθέντων, μπορούν οι Αστυνομικοί να χαρτογραφήσουν καλύτερα την οργάνωση από τους χούλιγκανς του ΠΑΟΚ και αναγνωρίζουν σε αυτή πρακτική μαφίας.

Ήδη, προφυλακίστηκαν άλλα δύο άτομα και μάλιστα στις απολογίες τους εξόργισαν την ανακρίτρια.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για εγκληματική διάρθρωση και τάγματα θανάτου και θεωρούν ότι υπήρξε:

  • Συντονιστής
  • Προπομπός για ανεύρεση θυμάτων
  • Υπεύθυνος «οπλισμού»
  • Τσιλιαδόροι
  •  Οδηγοί

Δεν αποκλείεται να είχαν και «οπερατέρ» καταγραφής της επίθεσής τους, ενώ τα βίντεο που βγαίνουν στη δημοσιότητα είναι συγκλονιστικά.

Είχαν κυκλώσει τα θύματα τους από 2 κατευθύνσεις ενώ ακολούθησαν οργανωμένο σχέδιο, αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Χαρακτηρίζονται αδίστακτοι και αποφασισμένοι για αίμα.

Παράλληλα, υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των μελών που έδρασαν ως τάγμα θανάτου. Επιχείρησαν να κρύψουν τα ίχνη τους, καθάρισαν αυτοκίνητα που είχαν λερωθεί με αίματα, πέταξαν όπλα και στην συνέχεια κρύφτηκαν σε σπίτια φίλων.

«Μου έδειχνε το μέρος που είχε χτυπήσει, ήταν γεμάτος αίματα», λέει ο αστυνομικός

Εξάλλου, συγκλονιστική είναι η κατάθεση ενός εκ των δύο αστυνομικών που βρέθηκαν πρώτοι στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, ενώ ο 19χρονος είχε ακόμα τις αισθήσεις του. Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του ο αστυνομικός, ο 19χρονος ήταν γεμάτος αίματα και δεν ανταποκρινόταν στις ερωτήσεις του με σαφήνεια, ωστόσο έδειχνε το τραύμα του.

«Πεσμένος στο πεζοδρόμιο ήταν ένας ακόμα νεαρός, ο οποίος φορούσε κι αυτός φόρμες και φαινόταν πιο σοβαρά τραυματισμένος. Ήταν γεμάτος αίματα και προσπάθησα να τον βοηθήσω σταματώντας την αιμορραγία, ενώ είχε ακόμα τις αισθήσεις του» αναφέρει στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το Mega.

«Στις ερωτήσεις μου, δεν ανταποκρινόταν με σαφήνεια, πάρα μόνο μου έδειχνε στη βουβωνική χώρα, το μέρος το οποίο είχε χτυπήσει, ενώ μετά από λίγα λεπτά ξεκίνησε να χάνει εντελώς τις αισθήσεις του» προσθέτει.