Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Το παρασκήνιο της παράδοσης του 25χρονου χούλιγκαν – Ποιο είναι παρατσούκλι του

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Το παρασκήνιο της παράδοσης του 25χρονου χούλιγκαν – Ποιο είναι παρατσούκλι του

Κρυβόταν σε φίλους του - Περηφανευόταν για τις εγκληματικές ενέργειές του κατά φιλάθλων άλλων ομάδων

Μαζί με τον συνήγορό του πήγε και παραδόθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης παραδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο 25χρονος καταζητούμενος για τη δολοφονία του Άλκη. Το άτομο που παραδόθηκε είναι γνωστός στους κύκλους των οπαδών του ΠΑΟΚ και ως «Αθηναίος».

Πρόκειται για έναν σκληροπυρηνικό χούλιγκαν της Θύρας 4, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr διέφυγε στην Αθήνα πριν από μερικά εικοσιτετράωρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος θεωρείται ως ο αρχηγός της ομάδας που επιτέθηκαν και δολοφόνησαν τον Άλκη, τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης, στην περιοχή της Χαριλάου.

Πάντως, οι άλλοι 8 συλληφθέντες... έδειξαν για εγκέφαλο της επίθεσης τον Αλβανικής καταγωγής 23χρονο, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο 25χρονος «Αθηναίος» γνωστοποιούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από τον οργανωμένο συνδεσμικό χώρο του ΠΑΟΚ, ενώ… περηφανευόταν για τις εγκληματικές ενέργειές του κατά φιλάθλων άλλων ομάδων. Μάλιστα, ο ίδιος νεαρός επιχειρούσε να επιβεβαιώνει διαρκώς στους συνδεσμίτες του την αφοσίωσή του στον ΠΑΟΚ, ταξιδεύοντας με οργανωμένες εκδρομές στους εκτός έδρας αγώνες του Δικεφάλου του Βορρά, πάντα, όμως, εντός του σκληροπυρηνικού πυρήνα των οπαδών. Σημειώνεται, πάντως, ότι ο συγκεκριμένος δεν ήταν γνωστός κατά κανένα τρόπο στις Αρχές.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν ενδελεχώς στοιχεία τα οποία προκύπτουν συνεχώς για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ενώ ανοικτό είναι και το σενάριο ο 25χρονος να είχε τον ρόλο του «τσιλιαδόρου» της δολοφονικής επίθεσης. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έδειχναν «σεβασμό» προς το πρόσωπό του, θεωρώντας τον 25χρονο ως «άτυπο αρχηγό» της σκληροπυρηνικής ομάδας οπαδών.

Είχε σύστημα να κρύβεται σε σπίτια φίλων του

Ο 25χρονος σε όλη τη διάρκεια των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ μετά τη στυγερή δολοφονία του Άλκη φρόντιζε να κρύβεται σε σπίτια, πιθανότατα φίλων του στη Θεσσαλονίκη, ώστε να «προλάβει» να εξαφανίσει από προσώπου γης στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την ενοχή του και θα επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τη θέση στην οποία βρίσκεται.

Ο 25χρονος μετά την κατάθεσή τους στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και στον ανακριτή, ενώ το πιθανότερο είναι να ζητήσει επίσης προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Απομένει ο 20χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία και για τον οποίο κινούνται οι διαδικασίες για την μετατροπή του εντάλματος σύλληψής του σε διεθνές, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Παράλληλα η χώρα μας θα υποβάλει στην Αλβανία αίτημα για την έκδοσή του.