Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: «Εγκέφαλο» της επίθεσης… δίνουν τον 23χρονο προφυλακισμένο οι 8 συλληφθέντες

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: «Εγκέφαλο» της επίθεσης… δίνουν τον 23χρονο προφυλακισμένο οι 8 συλληφθέντες

«Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου», ισχυρίστηκαν στις καταθέσεις τους στην Αστυνομία

Μπορεί ο ίδιος να ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε μέρος στα χτυπήματα στη δολοφονία του Άλκη και ότι απλά οδηγούσε το αυτοκίνητο του, ωστόσο οι άλλοι 8 που συνελήφθησαν αργότερα δίνουν τον 23χρονο Αλβανικό ως τον εγκέφαλο της εγκληματικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη.

Οι άλλοι 8 συλληφθέντες (εκτός εκείνου που παραδόθηκε σήμερα)  περιέγραψαν πώς οργανώθηκε η φονική επίθεση στον νεαρό φοιτητή και φίλο του Άρη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι συλληφθέντες είπε πως η επίθεση έγινε μετά από ιδέα του 23χρονου, ο οποίος χθες (7/2) κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Οι 8 ισχυρίζονται πως «προηγήθηκε μια οπαδική επίθεση στο Ωραιόκαστρο» και έτσι έγιναν τηλέφωνα σε άλλους οπαδούς και συνδέσμους και ξεκίνησαν με πορεία τριών αυτοκινήτων ως κομβόι για την περιοχή του Χαριλάου.

«Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου», φέρεται να είπαν στους αστυνομικούς και έκαναν βόλτες στα στενά.

Για το σημείο της επίθεσης είπαν σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση ότι τα τρία αυτοκίνητα ήταν στην οδό Πλαστήρα. Το ένα εξ αυτών, το τρίτο το οποίο αναζητείται, έστριψε στην οδό Γαζή και σταμάτησε μπροστά στην παρέα των πέντε νεαρών. Τότε τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και όταν αυτοί απάντησαν «Άρης», βγήκαν από το αυτοκίνητο κρατώντας μαχαίρια.