Δολοφονία Άλκη: Το προφίλ του 21χρονου σκληρού χούλιγκαν που «δείχνουν» για δράστη οι άλλοι 8 συλληφθέντες

Δολοφονία Άλκη: Το προφίλ του 21χρονου σκληρού χούλιγκαν που «δείχνουν» για δράστη οι άλλοι 8 συλληφθέντες

Με δρεπάνι σφυροκόπησε τον νεαρό φίλαθλο του Άρη - Ο 23χρονος που πιάστηκε πρώτος από την αστυνομία φέρεται να τον χτύπησε με στυλιάρι στο κεφάλι

Οι χούλιγκαν που έκαναν την δολοφονική επίθεση στον Άλκη και τους φίλους του δρούσαν προσχεδιασμένα ως καλά οργανωμένα τάγματα εφόδου, όπως δείχνουν τα στοιχεία. Ωστόσο, πλέον, ο κλοιός της δικαιοσύνης έχει σφίξει γύρω τους και οι 8 από τους 9 συλληφθέντες, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο, δείχνουν έναν Ελληνα 21 ετών ως τον βασικό δράστη (με δρεπάνι) του εγκλήματος του 19χρονου φιλάθλου του Άρη.  Ο Άλκης δέχθηκε πολλά στοχευμένα χτυπήματα, όπως φαίνεται και από την ιατροδικαστική έκθεση.

Το προφίλ του σκηρού χούλιγκαν

Ο 21χρονος Έλληνας, ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής φέρεται από καταθέσεις συνεργών του ως ο άνθρωπος που χτύπησε τέσσερις φορές τον Άλκη με το δρεπάνι του εγκλήματος. Φεύγοντας το πέταξε. Πάνω του εντοπίστηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια ίχνη αίματος του Αλκη, ενός φίλου του αλλά και αποτυπώματα δύο από τους συλληφθέντες. Περιγράφεται ως σκληρός οπαδός του ΠΑΟΚ με ποινικό παρελθόν, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο 23χρονος, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ήταν ο πρώτος που συνελήφθη για την υπόθεση φέρεται ως το άτομο που με το στυλιάρι κατάφερε χτυπήματα στο κεφάλι του 19χρονου. Γι' αυτό και οι αρχές έχουν καταλήξει ότι ήταν ομαδική υπόθεση η δολοφονία του Άλκη. Είναι σεσημασμένος από το 2019 και για άλλη επίθεση με μαχαίρι σε οπαδούς του Άρη.

Αρνήθηκε την κατηγορία, φέρεται να αναγνώρισε και να κατονόμασε τους συνεργούς του, ενώ μετά την τρίωρη απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Έντεκα άτομα εμπλέκονται στη φονική επίθεση 

Ενα αποτύπωμα που ανιχνεύθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια βάζει στο κάδρο δραστών της δολοφονίας τον 21χρονο Έλληνα, ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για αποτύπωμά του που βρέθηκε στο δρεπάνι με το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα στη μηριαία αρτηρία ο 19χρονος Άλκης Καμπανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τον Ιανουάριο του 2021 υπήρξε και ο ίδιος θύμα οπαδικής βίας. Δέχτηκε επίθεση από ομάδα νεαρών που του κατάφεραν τέσσερις μαχαιριές στα πόδια, ενώ κινδύνευσε να χάσει την όρασή του από κλοτσιές που δέχτηκε στο πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα στο μάτι.

Όταν οι αστυνομικοί του πήραν κατάθεση εκείνος αρνήθηκε να κατονομάσει τους δράστες δηλώνοντας ότι είχε πέσει θύμα ληστείας από αγνώστους. Ένα χρόνο αργότερα βρίσκεται μέσα στους συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη.

Για συμμετοχή στην υπόθεση έχουν συλληφθεί συνολικά 9 άτομα. Πρόκειται για 7 Έλληνες και 2 Αλβανούς, ηλικίας 19 έως 23 ετών. Οι 8 από τους 11 κατηγορούμενους είναι σεσημασμένοι για οπλοκατοχή, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορές, διατάραξη καθώς και για επεισόδια στα γήπεδα.

Η Αστυνομία αναζητάει τους άλλους δύο, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό, ο ένας ο 20χρονος έχει διαφύγει στην Αλβανία και εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης.