Ομαδική υπόθεση η δολοφονία του Άλκη: «2-3 άτομα ευθύνονται για το θάνατό του» – Αποκαλυπτικά βίντεο έχει η Αστυνομία

Ομαδική υπόθεση η δολοφονία του Άλκη: «2-3 άτομα ευθύνονται για το θάνατό του» – Αποκαλυπτικά βίντεο έχει η Αστυνομία

Νέα στοιχεία έχουν στα χέρια τους οι αρχές - Τα εγκληματολογικά εργαστήρια αναλύουν όλες τις παραμέτρους

Ραγδαίες φαίνεται ότι είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, καθώς η αστυνομία θεωρεί πως τουλάχιστον δύο από τα άτομα που έχουν συλληφθεί ευθύνονται για τον θάνατο του νεαρού φιλάθλου του Άρη. Μάλιστα, οι αρχές αφήνουν ανοικτή την πιθανότητα να υπάρχει και τρίτος που συμμετείχε στη δολοφονία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Alpha, οι αστυνομικοί έχουν αναλύσει πολλά βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης, στα οποία φαίνονται τα περισσότερα άτομα να τρέχουν και να υποχωρούν, αλλά πάνω από τον 19χρονο συνεχίζουν να βρίσκονται 3 άτομα, αυτά που πιθανόν τον μαχαίρωσαν και τον χτύπησαν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα εγκληματολογικά εργαστήρια ενδέχεται να γνωρίζουν ήδη ακριβώς ποιοι είναι αυτοί.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης χαρακτηρίζεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πολύ δύσκολη, καθώς δεν υπήρχε καθαρή εικόνα στα βίντεο. Κλειδί ήταν ο αριθμός κυκλοφορίας πινακίδων, τις οποίες κατάφεραν να «διαβάσουν», φτάνοντας στη συνέχεια στους ιδιοκτήτες των τριών αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, πριν την επίθεση και οι 11 που φαίνονται στο βίντεο, ήταν μαζί στον σύνδεσμο φιλάθλων ενώ μετά την επίθεση και οι 11 επέστρεψαν στον σύνδεσμο, έμειναν μέχρι τις 3 τα ξημερώματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Συνδέουν το παζλ της φονικής επίθεσης 

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει προκύψει ότι οι συλληφθέντες για την άγρια δολοφονία, έδρασαν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, με ορμητήριο κεντρικό σύνδεσμο οπαδών και επιβαίνοντας σε τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν παρακολουθήσει από βραδύς αγώνα βόλεϊ και στη συνέχεια πήγαν στον σύνδεσμο, απ' όπου φαίνεται πως αποφασίστηκε η καταδρομική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, καταθέσεις εμπλεκόμενων προσώπων και μαρτύρων, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατάφερε να ανασυνθέσει το χρονικό της επίθεσης ταυτοποιώντας τη συμμετοχή των δραστών, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ. Από τα αποτελέσματα δε, των εργαστηριακών εξετάσεων φαίνεται να ταυτοποιείται αποτύπωμα συγκεκριμένου προσώπου σε όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και φαίνεται πως εγκαταλείφθηκε στο σημείο.

Στο μεταξύ, ο 23χρονος που είχε συλληφθεί πρώτος για τη δολοφονία του Άλκη, ήδη, προφυλακίστηκε, έστω κι αν στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν συμμετείχε ενεργά στην επίθεση.