Σάλος για την ερωτική ταινία κάτω από την Ακρόπολη – Μενδώνη: Παράνομο γύρισμα θα αποδοθούν ευθύνες

Σάλος για την ερωτική ταινία κάτω από την Ακρόπολη – Μενδώνη: Παράνομο γύρισμα θα αποδοθούν ευθύνες

Διενεργείται προκαταρκτική εξέταση

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια ερασιτεχνική μικρού μήκους ταινία με τον τίτλο «Ξεπαρθενών», που γυρίστηκε κάτω από την Ακρόπολη και μεταξύ άλλων απεικονίζει ζευγάρι ανδρών να κάνει έρωτα σε δημόσια θέα κάτω από τον ιερό βράχο.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με βίντεο που περιέχει σκηνές, οι οποίες γυρίστηκαν παράνομα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού διευκρινίζει σε ανακοίνωση του τα εξής:

«Για τις συγκεκριμένες σκηνές προφανώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο.

Με εντολή της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση.

2
σχόλια
  1. avatar ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ

    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ! ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ''ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ'' ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ''ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ'' ΝΑ ''ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ'' ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ..! ΕΤΣΙ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ Η ''ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΚΕΨΗ'' ΚΑΙ Δ Η Θ Ε Ν ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ''...! ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ Δ Ι Κ Α Ι Ω Μ Α ΤΟΥΣ ΚΑΙ Δ Ε Ν ΤΟ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ! ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΗ!!! ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Π Ρ Ο Κ Α Λ Ο Υ Ν ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ Δ Η Μ Ο Σ Ι Α ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ''ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ'' ΝΑ ΤΟ ''ΕΚΑΝΕ'' ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΙΣΙΑ ΠΡΑΞΗ..! ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..? ΜΑ Τ Ι ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ....!

  2. avatar Λουκ

    "Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο"

    Εννοεί τους 15 τόννους τσιμέντο που ρίξανε για να περπατάνε καλύτερα με τα 25ποντα?

Παρακαλούμε περιμένετε ...