Στάθης Παναγιωτόπουλος: Τι λέει ο δικηγόρος του για το εάν είχε οικονομικό κίνητρο

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Τι λέει ο δικηγόρος του για το εάν είχε οικονομικό κίνητρο

«Έχει ζητήσει και ο ίδιος να ανοιχτούν οι λογαριασμοί του»

Για το εάν ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έκανε ότι έκανε επειδή θα αποκόμιζε οικονομικό όφελος, μίλησε ο δικηγόρος του, Γιώργος Δακουράς. «Επειδή έχει και μια ιδιαίτερη ποινική αξία, έχει κατηγορηματικά αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει οικονομικό κίνητρο πίσω τις πράξεις του, αυτή είναι η διαβεβαίωση που έχω και αυτό προκύπτει και από την μέχρι τώρα έρευνα, που περιμένουμε να τελειώσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δακουράς μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Έχει ζητήσει και ο ίδιος να ανοιχτούν οι λογαριασμοί του. Αυτό είναι και το κριτήριο, βάσει της νομολογίας, για να κριθεί ως κακούργημα η πράξη του. Κάθε πράξη που ελέγχεται από την Δικαιοσύνη κρίνεται με βάση το ισχύον ή το προηγούμενο Δίκαιο και όχι με τυχόν μελλοντικές μετατροπές του», επεσήμανε ο συνήγορος του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Ερωτηθείς για τα κίνητρα των πράξεων του Στάθη Παναγιωτόπουλου, ο συνήγορος του απάντησε πως «πρόκειται για μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του με παρεκκλίνουσα συμπεριφορά, που μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο άλλης επιστήμης και όχι της νομικής».

«Στην δουλειά μας, όταν υπερασπιζόμαστε έναν κατηγορούμενο που έχει ομολογήσει την πράξη του, νιώθουμε και εμείς ένα “σφίξιμο”. Όταν η πράξη έχει μια απαξία, επίσης την νιώθουμε. Ωστόσο το καθήκον της υπεράσπισης έχει συγκεκριμένο ρόλο» τόνισε ο Γιώργος Δκουράς.

Όπως είπε, ερωτηθείς σχετικά, «δεν μπορώ εγώ να σχολιάσω ή να συνδέσω διάφορα δημοσιεύματα που ακόμη δεν έχουν συσχετιστεί με την υπόθεση».

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...