Γιάννης Στάνκογλου για MeToo: Πολλά πράγματα δεν περίμενα να τα ακούσω, ήταν φρικιαστικά

Γιάννης Στάνκογλου για MeToo: Πολλά πράγματα δεν περίμενα να τα ακούσω, ήταν φρικιαστικά

«Αυτοί οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την εξουσία έχουν τελειώσει»

Ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου μίλησε για την παράσταση Killer Joe όπου παίζει και σκηνοθετεί, τις αποκαλύψεις που έγιναν στο πλαίσιο του MeToo στη χώρα μας, το θέμα που έχει προκύψει με την εκδικητική πορνογραφία με αφορμή την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

«Είμαι στο Θέατρο Εμπορικόν στο Killer Joe, όπου παίζω και σκηνοθετώ. Είναι η πρώτη μου σκηνοθεσία. Διαβάζοντας το έργο είχε σκηνές αρκετά βίαιες και ακραίες. Μετά με τα περιστατικά που γίνονται, σκέφτηκα ότι η πραγματικότητα ξεπερνάει το έργο, και ότι είναι επίκαιρο», είπε ο αγαπημένος ηθοποιός στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» του Mega.

Μιλώντας για το MeToo ο ίδιος είπε ότι «Αυτοί οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την εξουσία νομίζω ότι κάπως έχουν τελειώσει. Έρχεται μια νέα εποχή που πρέπει να την προετοιμάσουμε και να τη δεχτούμε. Χρειάζεται σεβασμός απέναντι στην ανθρώπινη ύπαρξη. Πολλά πράγματα δεν περίμενα να τα ακούσω, ήταν φρικιαστικά. Δεν ήξερα ότι συνέβαιναν, όταν διάβασα το κατηγορητήριο έπεσα από τα σύννεφα με τις αποκαλύψεις για τους δύο συναδέλφους μου που είναι υπόδικοι».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Παναγιωτόπουλου, ο Γιάννης Στάνκογλου είπε ότι «Η εκδικητική πορνογραφία είναι κάτι το απαράδεκτο. Σίγουρα θα έχει κυρώσεις. Βλέπεις ότι τέτοια περιστατικά δε συμβαίνουν μόνο στο θέατρο. Είναι απαράδεκτο να κάνεις κάτι τέτοιο σε έναν άνθρωπο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και στο πώς χρησιμοποιούμε τα social media. Έχει τύχει κάποιος να φτιάξει ψεύτικο προφίλ με το όνομά μου και να παριστάνει εμένα σε συνομιλίες».

«Δε με τρομάζει μήπως σταματήσει να χτυπάει για δουλειές το τηλέφωνό μου, γιατί δουλεύω από τα 14. Δεν πιστεύω ότι θα πεινάσω, θα κάνω κάτι άλλο. Δούλευα και στο μετρό, έχω κάνει τις μονώσεις σε διάφορους σταθμούς. Ήμουν 20-21 τότε που το έκανα. Τώρα, όταν περπατάω στο μετρό λέω στον εαυτό μου “δεν έχει αλλάξει τίποτα, το ίδιο είσαι και έτσι πρέπει να μείνεις”», είπε κλείνοντας ο Γιάννης Στάνκογλου.