Θεσσαλονίκη: Aρνητής καθηγητής σε σχολείο δεν προσκόμιζε τα πιστοποιητικά

Θεσσαλονίκη: Aρνητής καθηγητής σε σχολείο δεν προσκόμιζε τα πιστοποιητικά

Έμεινε κενό το μάθημά του

Ακόμη ένα περιστατικό με καθηγητή αρνητή του κορονοϊού σε σχολείο της Θεσσαλονίκης έρχεται να προστεθεί στη λίστα με εκείνους που εξακολουθούν αμετανόητοι να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας και να προκαλούν πονοκέφαλο στις υγειονομικές αρχές.

Πρόκειται για καθηγητή Γυμνασίου σε σχολείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο οποίος έθεσε εαυτόν εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr το πρώτο 15νθήμερο της νέας χρονιάς όλα κυλούσαν ομαλά. Ωστόσο, στις αρχές Οκτωβρίου -οπότε ο πυρήνας αρνητών έκανε την εμφάνισή του στα σχολεία- ο εν λόγω καθηγητής παρουσίασε σημάδια αλλαγής στη συμπεριφορά του, υιοθετώντας απόψεις κατά των εμβολίων και των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

Παρά τις συστάσεις που δέχθηκε από τη διεύθυνση και παρά το γεγονός ότι είχε νοσήσει με κορονοϊό, αρνιόταν να προσκομίσει τα απαραίτητα υγειονομικά έγγραφα (είτε πιστοποιητικό νόσησης, είτε rapid test) ώστε να κάνει το μάθημά του κανονικά, με συνέπεια από τα μέσα Νοεμβρίου οι μαθητές του να μένουν με ελλείψεις στο μάθημά του.

Πηγές του σχολείου επισημαίνουν στο ThessToday.gr ότι το ζήτημα του εκπαιδευτικού έχει ήδη μεταφερθεί εγγράφως στους αρμόδιους προϊσταμένους και μάλιστα, βρίσκεται σε προχωρημένη διαδικασία, ενώ υπογραμμίζουν ότι πιθανότατα θα καλυφθεί το κενό του. Επίσης, δηλώνουν ότι νοιάζονται για τα παιδιά -όπως νοιάζονται και οι γονείς- και για τον λόγο αυτόν, κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή για την επίλυση του ζητήματος.

Αρμόδιες πηγές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης σημειώνουν από την πλευρά τους ότι μόλις επιλυθεί το πρόβλημα και βρεθεί κάποια λύση, θα ενημερωθεί το σχολείο.