Καταδίωξη στο Πέραμα: Την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών ανέλαβε ο Κούγιας

Καταδίωξη στο Πέραμα: Την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών ανέλαβε ο Κούγιας

Το ξέσπασμα των συγγενών του θύματος - Υπό εξέταση όλοι οι διάλογοι των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ με το Κέντρο Επιχειρήσεων

Την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών στο περιστατικό με την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 20χρονου Ρομά ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει ο Αλέξης Κούγιας.

Σε ανακοίνωση, το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια αναφέρει: «Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας. Η απολογία των αστυνομικών έχει οριστεί για την Τετάρτη, 27.10.21.

Ήδη ο κ. Αλέξιος Κούγιας και οι συνεργάτες του ασχολούνται με την υπόθεση, αύριο το πρωί θα λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και ακολούθως θα τοποθετηθούν με δελτίο τύπου.

Την υπεράσπιση της υποθέσεως ανέθεσαν στον κ. Κούγια οι ίδιοι οι αστυνομικοί, χωρίς καμία ανάμειξη των ενώσεων των αστυνομικών, οι οποίες όμως τους συμπαρίστανται».

Καταδίωξη στο Πέραμα: «Θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια» – Ξεσπούν οι συγγενείς του 20χρονου

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς του 20χρονου εκφράζουν την οργή τους για τον θάνατό του, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ περίμενε και τρίτο.

«Θέλω να σαπίσει μέσα. Και να μου τον φέρεται, να τον σκοτώσω εγώ», δήλωσε στο ξέσπασμά της η σύζυγός του, προσθέτοντας:  «Με άφησε με δύο παιδιά. Θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια».

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής (24/10) στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του 20χρονου δήλωσε ότι επιζητά δικαιοσύνη. «Θέλω μια Δικαιοσύνη από το Κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνηγήσαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Θέλω μια Δικαιοσύνη από τον νόμο. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μέλη της οικογένειας, όπως η χήρα, η μητέρα και η αδελφή του, αλλά και φίλοι του νεκρού, που ζητούν χαρακτηριστικά «να πάει στη φυλακή, εκεί να σαπίσει ο δολοφόνος». «Εγώ θα τον σκοτώσω», λέει χαρακτηριστικά η αδερφή του 20χρονου.

Ποιο στοιχείο αναμένεται να «φως» στην έρευνα

Έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη διενεργεί η ΕΛ.ΑΣ, ενώ η επιχειρησιακή αξιολόγηση των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στο περιστατικό θα πρέπει να αξιολογηθεί μέσα σε πέντε ημέρες, όπως ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ειδικότερα, ο υπουργός ζήτησε να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛΑΣ στο αιματηρό γεγονός.

Στη διάρκεια του περιστατικού, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έπεσαν περισσότεροι από 30 πυροβολισμοί, σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ τα όπλα των αστυνομικών έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολικών Ερευνών προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση.

Παράλληλα, φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν όλοι οι διάλογοι των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ με το Κέντρο Επιχειρήσεων, από τη στιγμή που ξεκίνησε η καταδίωξη, αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έως τα ξημερώματα του Σαββάτου (23/10).