Καταδίωξη στο Πέραμα: Πειθαρχικό έλεγχο και επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ ζήτησε ο Θεοδωρικάκος

Καταδίωξη στο Πέραμα: Πειθαρχικό έλεγχο και επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ ζήτησε ο Θεοδωρικάκος

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη οι 7 αστυνομικοί - Πού προσανατολίζονται οι έρευνες

Να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Σημειώνεται, ότι η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Καταδίωξη στο Πέραμα: Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη οι 7 αστυνομικοί - Πού προσανατολίζονται οι έρευνες

Την ίδια ώρα, αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη βρίσκονται οι 7 αστυνομικοί που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου -άοπλου- οδηγού του κλεμμένου αυτοκινήτου.

Μιλώντας στο MEGA ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σε μια καταδίωξη εντός αστικού ιστού, η επικινδυνότητα είναι μεγάλη. Αν είχε δοθεί η εντολή να σταματήσουν και εκείνοι δε σταμάτησαν, δεν έχει σχέση με το τι έγινε στο σημείο που έγινε το μακελειό. Ο ισχυρισμός των αστυνομικών είναι ότι ήταν αμυνόμενοι απέναντι σε ένα όχημα που έκανε επίθεση σε δίκυκλα. Οι πραγματικές συνθήκες είναι αντικείμενο έρευνας. Η εικόνα που έχουμε ενός αυτοκινήτου που έχει καβαλήσει μια μηχανή, είναι τραγική», σημείωσε ο κ. Μαρακάκης.

«Η πτώση από μηχανή ακόμα και αν είναι σε στάση, τις περισσότερες φορές συνεπάγεται βαρύ τραυματισμό. Αν είναι σε κίνηση, η πτώση οδηγεί σε αναπηρίες και θανάτους. Πήγε με πρόθεση πάνω στις μοτοσυκλέτες των αστυνομικών. Αυτό που θα ερευνηθεί είναι ότι δεδομένου ότι οι επιβάτες και ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν έφεραν όπλα, πώς προέκυψε η ανάγκη των αστυνομικών να ρίξουν τόσες πολλές σφαίρες. Οι αστυνομικοί φοβόντουσαν τον οδηγό και το αυτοκίνητο. Το αν έκαναν υπέρβαση της νόμιμης άμυνας ή όχι, είναι ζήτημα ανάλυσης των δεδομένων και των συνθηκών», συνέχισε ο ίδιος.