Θεσσαλονίκη: Απομακρύνεται το lockdown – «Δεν τίθεται θέμα μέτρων» λέει ο Πλεύρης

Θεσσαλονίκη: Απομακρύνεται το lockdown – «Δεν τίθεται θέμα μέτρων» λέει ο Πλεύρης

«Ο στόχος μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα, να επεκταθούν οι εμβολιασμοί»

Τέλος στα σενάρια περί lockdown στη Θεσσαλονίκη έβαλε το πρωί της Τετάρτης (22/09) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη λόγω της έξαρσης στα κρούσματα κορονοϊού.

«Θέλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή τώρα που είναι νωρίς. Ο στόχος μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα, να επεκταθούν οι εμβολιασμοί και πραγματικά να διαχειριστούμε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν τίθεται θέμα μέτρων, επειδή πολλά λένε. Τίθεται θέμα της επίσκεψης για να προλάβουμε τα δεδομένα» είπε.

Όσο για τον εμβολιασμό και τους αρνητές σχολίασε, μεταξύ άλλων: «Η Πολιτεία έχει πει ξεκάθαρα ότι η υποχρεωτικότητα δεν θα επεκταθεί».

Τον κ. Πλεύρη υποδέχτηκαν στη Θεσσαλονίκη οι υγειονομικοί με αποδοκιμασίες. «Κάτω η χούντα από τα παιδιά μας, πάρτε πίσω τις αναστολές» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά του υπουργού και του κυβερνητικού έργου.

Ο υπουργός είχε ευρεία σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων και των δυο υγειονομικών περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού, Μίνας Γκάγκα, του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλου και του προέδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου.