Εντάλματα σύλληψης για την επίθεση σε σπίτια Πακιστανών στο Λασίθι — Αναζητούνται 7 άτομα

Εντάλματα σύλληψης για την επίθεση σε σπίτια Πακιστανών στο Λασίθι — Αναζητούνται 7 άτομα

Κρύβονται για να μην τους συλλάβει η αστυνομία

Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν από τον εισαγγελέα Λασιθίου, για τους 7 φερόμενους ως δράστες της ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος Πακιστανών εργατών γης στον Άγιο Γεώργιο Οροπεδίου. Η αστυνομία αναζητεί αυτούς που έχουν ταυτοποιηθεί.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η πρώτη προσπάθεια των αστυνομικών να τους εντοπίσουν ήταν άκαρπη, καθώς έχουν εξαφανιστεί από τα χωριά τους, ενώ δεν βρέθηκαν ούτε μέλη των οικογενειών τους.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λασιθίου που ανέλαβαν την υπόθεση, πήγαν στο Οροπέδιο πήραν κατάθεση από τους Πακιστανούς, αφού πρώτα τους ενημέρωσαν ότι ως θύματα ρατσιστικής βίας προστατεύονται από το νόμο και δεν κινδυνεύουν με απέλαση, κατάσχεσαν τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, ενώ πήραν και ανώνυμες καταθέσεις από κατοίκους του χωριού, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι φοβισμένοι γνωρίζοντας την παραβατική και επιθετική συμπεριφορά κάποιων από τους φερόμενους ως δράστες.

Με βάση αυτά τα στοιχεία προχώρησαν στην ταυτοποίηση των 7 ατόμων και το απόγευμα της Κυριακής 15 Αυγούστου, παρέδωσαν τη δικογραφία στον εισαγγελέα Λασιθίου, ο οποίος αφού τη μελέτησε προχώρησε στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης, καθώς κάποιες από τις κατηγορίες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ως γνωστόν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης οι φερόμενοι ως δράστες, έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ σε καφετέρια του Αγίου Γεωργίου, πυροβολώντας μάλιστα ασκόπως, πήγαν στα σπίτια Πακιστανών εργατών γης, όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές ακραίας βίας με ξυλοδαρμούς, πυροβολισμούς, απειλές, καταστροφές και ληστεία από ένα Πακιστανό ποσού 800 ευρώ.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν σε άθλια κατάσταση από κατοίκους του χωριού στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων και δύο χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου

Σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θρασύδειλοι τραμπούκοι απείλησαν, χτύπησαν και λήστεψαν ξένους εργάτες στο Οροπέδιο Λασιθίου. Η δολοφονική επίθεση, με όλα τα χαρακτηριστικά του ρατσιστικού εγκλήματος, προκάλεσε τον αποτροπιασμό της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων του Οροπεδίου και του Λασιθίου αλλά στιγμάτισε τον τόπο μας σε όλη την Ελλάδα και διεθνώς και προσβάλει την Ιστορία του τόπου και τους μεγάλους αγώνες του για Ελευθερία και Δημοκρατία».

«Η ποινική τους καταδίκη – τονίζεται – πρέπει να είναι παραδειγματική, για να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε όσους θελήσουν να τους μιμηθούν και να εκφράζει την απόλυτη απόρριψη των ρατσιστικών ιδεών και πρακτικών από την κοινωνία της Κρήτης, που αντιστάθηκε ηρωικά στην Ναζιστική εισβολή και υπέστη τα πάνδεινα. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες και φορείς της Κρήτης να υψώσουν τείχος αλληλεγγύης στα θύματα της ρατσιστικής επίθεσης αλλά και να καταδικάζουν και να απομονώνουν τους υποστηρικτές τέτοιων πρακτικών, με όποιο προσωπείο κι αν εμφανίζονται».