Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο – Έφθασε στις Αφίδνες

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη:  Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο – Έφθασε στις Αφίδνες

Οι φλόγες πέρασαν από την εθνικό οδό και στην αντίθετη πλευρά και γίνεται άμεση προσπάθεια κατάσβεσης - Πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ με εγκαύματα - Διακοπή κυκλοφορίας από κόμβο Καλυφτάκη έως τη Θήβα

Δραματική είναι η εξέλιξη της φωτιάς που ξεκίνησε από αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη, καθώς έχει φτάσει, πλέον, στις Αφίδνες. Το πύρινο μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο και περιλαμβάνει μεγάλη έκταση της Βόρειας Αττικής, διατρέχοντας Κρυονέρι και Δροσοπηγή.

Εκκενώθηκαν η κοινότητα του Κρυονερίου, της Ιπποκρατείου Πολιτείας, όσο και αυτή των Αφιδνών. Για την Ιπποκράτειο Πολιτεία η οδηγία που δόθηκε είναι η διαφυγή προς Ωρωπό. Οι φλόγες πλέον έφτασαν στην Εθνική Οδό και πέρασαν στην αντίθετη πλευρά και γόνεται προσπάθεια να σβηστεί και να μην επεκταθεί.

Εκεί κοντά βρίσκεται και ένα βενζινάδικο και γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος για να μην φτάσει και γίνουν μεγάλές εκρήξεις από το καύσιμο που υπάρχει.

Νωρίτερα είχε κλείσει και στα δύο ρεύματα  η εθνική οδός στο ύψος των Οινοφύτων από τον κόμβο Καλυφτάκη.

Πέντε εγκαυματίες στο Νοσοκομείο ΚΑΤ

Συνολικά 5 εγκαυματίες με ελαφρά εγκαύματα έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Ειδικότερα, τρεις εγκαυματίες από την περιοχή της Δροσοπηγής και δύο από την περιοχή του Κρυονερίου διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Α/Κ Θήβας – Α/Κ Καλυφτάκη

Η Νέα Οδός ενημερώνει πως, λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και των Αφιδνών, και έπειτα από εντολή της τροχαίας, πραγματοποιείται ολική διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Θήβας.

Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Καλυφτάκη, ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Θήβας και θα ακολουθούν την Παλαιά Εθνική Οδό με κατεύθυνση προς Ελευσίνα.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της τροχαίας.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Οινόη

Διακόπτεται η κυκλοφορία στο σιδηροδρομικό τμήμα Οινόη -Αθήνα κατόπιν εντολής των αρμοδίων αρχών, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι επιβάτες των αμαξοστοιχιών 57, 1559 και 885 θα μετακινηθούν προς Αθήνα με λεωφορεία εφόσον οι οδικές συνθήκες το επιτρέπουν. Η εταιρεία θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωσή της.

Έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι 

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι, με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, 'Ακη Σκέρτσου, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ, Μάνου Μανουσάκη.

Σκοπός της σύσκεψης είναι να εξεταστούν τα διαφορετικά σενάρια όσον αφορά στην εξέλιξη των μετώπων της πυρκαγιάς και την πιθανή επίδρασή τους στη λειτουργία του Συστήματος Μεταφοράς.

Θετική εξέλιξη για την ηλεκτροδότηση των καταναλωτών, είναι η επαναλειτουργία του κυκλώματος Λάρυμνας 400 kV μετά την προσωρινή διαταραχή που προκάλεσε η διασταύρωση των γραμμών υπερυψηλής τάσης με την πυρκαγιά. Προβληματισμό εμπνέει ωστόσο το νότιο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι.