Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Πύρινη κόλαση σε Δροσοπηγή και Κρυονέρι – Δείτε τις τρομακτικές εικόνες

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Πύρινη κόλαση σε Δροσοπηγή και Κρυονέρι – Δείτε τις τρομακτικές εικόνες

Καίγονται σπίτια και τρέχει ο κόσμος να σωθεί - Απειλείται η Ιπποκράτειος Πολιτεία- Εντολή εκκένωσης του Κρυονερίου, των Αφιδνών και του Κοκκινόβραχου

Η κατάσταση έχει ξεφύγει μετά την αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη. Η πύρινη κόλαση έχει μπει μέσα στη Δροσοπηγή και καίει σπίτια, ενώ όλο το Κρυονέρι είναι σε κατάσταση συναγερμού.

Μάλιστα πριν, λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω του 112 του Κρυονερίου, των Αφιδνών και του Κοκκινόβραχου.

«Εκκενώστε τώρα προς Εθνικό Οδό Αθηνών Λαμίας» αναφέρει το SMS

Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής υποχωρούν, καθώς το πύρινο μνέτωπο εκτείνεται σε μήκος 3 χιλιομέτρων. Απειλείται η Ιπποκράτειος Πολιτεία, ενώ οι φλόγες κατευθύνονται προς την πλευρά της Μαλακάσας.

Η φωτιά έχει πλησιάσει τα σπίτια όπου συνεργεία κόβουν τα δέντρα και προσπαθούν να φτιάξουν ζώνες για να προστατέψουν την κατοικημένη περιοχή. Πριν είχε σταλεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής.

Αστυνομικοί διώχνουν όσους δεν έχουν φύγει ακόμη, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι πλέον πολύ μεγάλη κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Τιτάνιο αγώνα δίνουν οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης που έχει πάρει πλέον πολύ μεγάλες διαστάσεις. Όπως έγινε γνωστό από την Δροσοπηγή, η πυρκαγιά έχει ένα πολύ μεγάλο μέτωπο που εκτείνεται στο τρίγωνο από τον οικισμό Δροσοπηγή, τα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου και το Κατσιμίδι, βόρεια του Κρυονερίου. Οι φλόγες δεν έχουν φτάσει ακόμη στο Κατσιμίδι αλλά κατευθύνονται σε αυτό.

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής εστιάζονται στο να σταματήσουν την πορεία της φωτιάς καθώς αν περάσει την κορυφογραμμή θα κινδυνεύσει άμεσα η Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Η πυρκαγιά έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση δάσους στην παραπάνω περιοχή, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της πολύ μεγάλης φλόγας δημιουργούνται τοπικά ριπές αέρα που επιταχύνουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Δείτε εικόνες