Πώς οι αρχές έπιασαν στον… ύπνο τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής – Η μυστηριώδης γυναίκα που έκρυβε τον Χρήστο Παππά

Πώς οι αρχές έπιασαν στον… ύπνο τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής – Η μυστηριώδης γυναίκα που έκρυβε τον Χρήστο Παππά

Παρακολουθούσε το σπίτι εδώ και 10 ημέρες η Αντιτρομοκρατική - Ο 59χρονος δεν αντιστάθηκε στην έφοδο που έγινε - Θα πάει αύριο στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και μετά θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού

Με μια συντονισμένη επιχείρηση η Αντιτρομοκρατική και η Αστυνομία κατάφεραν να πιάσουν στον... ύπνο τον Χρήστο Παππά και να τον συλλάβουν το βράδυ της Πέμπτης (1/7) στου Ζωγράφου. Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένος σε 11 χρόνια και 9 μηνών διέφευγε της σύλληψης από τον περασμένο Οκτώβριο και σε αυτή την προσπάθεια τον φυγόποινο βοήθησε μια 52χρονη γυναίκα που τον φιλοξενούσε μέχρι την αποψινή έφοδο και στην οποία επίσης πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ, πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, ομοϊδεάτισσα του υπ' αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, η οποία μάλιστα είχε ενεργό πολιτική δράση στον ακροδεξιό χώρο.

Το χρονικό της σύλληψης

Πριν από 10 ημέρες έφτασε μια πληροφορία στην Αντιτρομοκρατική ότι ο Χρήστος Παππάς κρυβόταν σε συγκεκριμένο σπίτι στου Ζωγράφου. Έγινε συστηματική παρακολούθηση και αφού βεβαιώθηκε ότι όντως ισχύει οργανώθηκε η επιχείρησή σύλληψής του. Ο 59χρονος δεν αντιστάθηκε, καθώς κατάλαβε ότι ήταν μάταιο να καταφέρει κάτι.

Μετά τη σύλληψη, ο Χρήστος Παππάς οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ και το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, κι από εκεί στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατούνται τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η εξαφάνιση του 59χρονου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής διαπιστώθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άρχισε η διαδικασία σύλληψης των μελών του.

Ο Παππάς είναι γνωστό ότι αποτελούσε το δεξί χέρι του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Για τη σύλληψη, του Χρήστου Παππά, εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ και αναφέρει τα εξής: «Τις βραδινές ώρες την  Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.»